Sasja in een trui met turtleneck van Red Button
Sasja in een trui met turtleneck van Red Button Dagmar Lap Photography

Geen (onder)kin

6 december 2023 om 12:18 Zakelijk

HOUTEN Ik lig in de stoel van de nieuwe beugeltandarts voor het plakken van mijn spalkje. Dit zit al een tijdje, constateert hij. Ik knik met mijn mond wijd open. En u heeft een overbeet. Ik hoor het bekende piepje dat de lijm droog is en klap mijn kaken op elkaar. ,,Ik kan uw kaak breken en iets naar achteren plaatsen, dan wordt uw onderkin minder zichtbaar.”

De mannen in de familie van mijn vaders kant zijn niet gezegend met een markante kaaklijn oftewel niet echt een duidelijke kin. Zo ook mijn vader. Als je een beetje een overbeet hebt, dan gaan je onderkaak en kin ook naar achteren. En dat zit dus ook in de familie, een overbeet. Mijn vader creëerde een kin met zijn baard. Ik weet natuurlijk wel dat ik een overbeet heb. Mijn koosnaam vroeger was Haasje. Maar de link met meer onderkin door een overbeet heb ik nooit gelegd. ,,Hoe gaat dat dan in zijn werk?” vraag ik. ,,We breken uw kaak en plaatsen die naar achteren. U zult er heel blij mee zijn.” ,,Ik denk er wel even over na” zeg ik. ,,Prima” zegt de tandarts en rolt zijn stoel naar achteren. Ik stap toch een beetje beteuterd in de auto en rijd naar huis. Ik bekijk mijn kin in de spiegel. Van de zijkant is het inderdaad niet erg strak. Ik hoor de deur dichtslaan als mijn lief thuiskomt. ,,Zit je spalkje weer vast?” roept hij terwijl hij de trap oploopt. ,,Ik heb een overbeet” zeg ik. ,,Ja dat weet ik toch, Sophia Loren ook” is zijn antwoord. ,,Daar lijk ik nou niet echt op” zeg ik. ,,De tandarts wil mijn kaak breken.” Mijn lief kijkt boos en zegt: ,,Ik zal zijn kaak breken.” ,,Maar ik heb dus minder onderkin als ik dat laat doen” vul ik aan. Hij begint geïrriteerd te raken. Het is nogal wat. Je kaak breken voor een beetje onderkin. ,,Ik zal zijn kaak breken” zegt hij nog een keer terwijl hij weer naar beneden loopt. Ik kijk in de spiegel en besluit dat ik op dit moment nog prima kan leven met deze (onder)kin. It runs in the family. Voorlopig wordt mijn kaak niet gebroken.

,,Ik wil eigenlijk een coltrui, maar daar krijg ik zo’n kort nekje van en het accentueert mijn onderkin” zegt de dame die een coltrui van ons eigen label omhoog houdt. ,,Ja, dat is soms zo” is mijn antwoord. ,,Heb je wel eens een turtle geprobeerd? Dat gaat meestal beter want die is net een fractie lager.” Ze past de turtleneck van Red Button die ik op de grote foto draag. Van deze truitjes hebben we verschillende kleuren in maat XS tot en met XXL. ,,Je hebt gelijk” zegt ze. Ze wil de turtleneck onder een jurk dragen. ,,Ik kom niet uit Houten, mijn man is naar een bijeenkomst in de buurt. Wat een leuke verrassing, dat ik deze trui hier heb gevonden in precies de goede kleur!” Blij verlaat ze de winkel.

,,Ik heb de broek al aan.” Mijn klant draagt een toffe strakke zwarte leatherlook broek. ,,Ik wil daar een leuke trui op.” ,,Ik heb een hele mooie” zeg ik, ,,maar er hangt wel een prijskaartje aan.” ,,Waarom zeg je dat?” vraagt ze. Ik weet het eigenlijk niet. Ik voel me soms verplicht het vooraf te melden als een kledingstuk wat duurder is. Maar eigenlijk is het misschien wel raar dat ik dat doe. De klant kan zelf wel beoordelen of het in het budget past. Ik pak de kobaltblauwe trui die Agnes op de foto linksonder draagt. Ze is gelijk verkocht. De trui benadrukt mooi haar taille en de vrouwelijke pofmouwen met smalle manchetten maken het helemaal af. ,,Ik houd hem gelijk aan, wil je het kaartje eraf knippen?” vraagt ze. We nemen afscheid. Ze heeft nog wat op haar lijstje staan. Maar voor vandaag is dit genoeg. ,,Tot snel” roept ze!

,,Kan ik u helpen?” vraag ik aan de dame die u rechtsonder op de foto ziet. ,,Ik kijk even rond, ik zoek iets bij die groene broek die ik eerder bij je gekocht heb.” We maken foto’s in de winkel en omdat de winkel klein is, is dat best rommelig. We hebben geen keus want het regent voortdurend en we hebben foto’s nodig voor deze modepagina. ,,Zou u misschien op de foto willen?” vraag ik. Ik zie dat ik haar een beetje overval, maar ze zegt toch ja. ,,Ik wil over coltruien schrijven” leg ik uit. Er zijn zoveel verschillende soorten. Voor iedere hals is er wel een geschikt exemplaar. Ik pak een fijn gebreide top van Fos Fashion in een leuke print met een losse col. De top combineert prachtig met de vesten in het bijpassende jeansblauw en de korte gilets die deze week binnenkomen. 

Voor iedere hals en kin is er een fijne trui. U vindt ze in onze winkel. Neem eens een kijkje in onze webshop www.itrainsfashion.nl voor meer mode inspiratie. Ik wens u een gezellige week!

Deze informatie wordt u aangeboden door It Rains Fashion. Sasja (55) heeft een kledingwinkel op het Oude Dorp van Houten en beschrijft hier haar belevenissen in de winkel en soms daarbuiten.

Agnes in een coltrui met pofmouwen van Ibana
Ans in een top met losse kol van Fos Fashion
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie