Appartementencomplex aan Liesgras
Appartementencomplex aan Liesgras Jansen Bouwontwikkeling B.V.

Start bouw Nul-Op-de-Meter appartementencomplex in Houten

3 december 2021 om 07:30 Wonen

HOUTEN In ‘De Kiem van Houten’ wordt een energieneutraal appartementencomplex met 92 sociale huurappartementen gebouwd. Op de bouwlocatie aan de Liesgras vond op 1 december het officiële startmoment van de bouw van dit bijzondere appartementencomplex binnen het project ‘De Kiem van Houten’ plaats.

Op woensdag 1 december gaven Sander Bos, wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling, en Matthijs Aalders, Locatiemanager Houten van Woningstichting Viveste, het officiële startsein voor de bouw van het appartementencomplex. In een klein gezelschap van betrokkenen van de gemeente Houten, Viveste, Jansen Bouwontwikkeling B.V. en Bouwbedrijf Van Grunsven B.V. werd rond 14.30 uur symbolisch de eerste vloer geplaatst.

ENERGIENEUTRAAL Het appartementencomplex in Houten is bijzonder omdat het energieneutrale sociale huurappartementen bevat die worden gerealiseerd binnen het technische concept ‘Nul-Op-de-Meter’. Dit houdt in dat er bij normaal gebruik en bij gemiddelde Nederlandse klimaatcondities over een jaar gezien evenveel energie wordt opgewekt als er wordt gebruikt. Het unieke, duurzame appartementencomplex wordt gerealiseerd met onder andere 450 zonnepanelen op het dak en nog eens 350 zonnepanelen op het binnenterrein.

De nieuwe wijk ‘ontkiemt’ zich met in totaal 308 woningen en appartementen, die gefaseerd gebouwd worden in een duurzame openbare ruimte. Jansen Bouwontwikkeling B.V. uit Wijchen is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het nieuwbouwplan, de verkoop van de grond en de inrichting van het openbaar gebied. Bouwbedrijf Van Grunsven B.V. uit Erp realiseerde de eerste 108 woningen binnen fase 1 en bouwt nu het appartementencomplex.

Wethouder Sander Bos: ,,Voor de gemeente Houten is dit een bijzondere mijlpaal. Wij zijn blij dat onze wens om duurzaam en klimaatbestendig te bouwen vervuld wordt. De bouw van de huurappartementen in De Kiem van Houten is een waardevolle aanvulling van deze mooie leefbare woonbuurt.” Locatiemanager Matthijs Aalders: ,,Vanuit Viveste vinden wij het belangrijk om energieneutrale appartementen toe te voegen aan ons aanbod. We zien ernaar uit om deze appartementen aan te kunnen bieden op WoningNet.”

Bouwbedrijf Van Grunsven verwacht dat, als het niet tegenzit, de appartementen eind volgend jaar opgeleverd kunnen worden.

advertentie
advertentie