Afbeelding
Koen Laureij

Veel rookontwikkeling bij brand in woning aan het Wernaarseind; geen gewonden

Overig

HOUTEN In een appartementencomplex aan het Wernaarseind in Houten heeft dinsdagochtend een flinke brand gewoed in een woning, vermoedelijk veroorzaakt door een wasdroger die in brand is gevlogen. Uit het appartementencomplex kwamen grote, donkere rookwolken. De brandweer en ambulance kwamen ter plekke en bewoners van de ontruimde panden werden in appartementen aan de overkant opgevangen en in winkelcentrum Het Rond. Het naastgelegen fietspad werd in twee richtingen afgesloten.  

In de woning stond veel rook en de brandweerlieden hebben een raam ingegooid om de rook eruit te krijgen. Ook deuren werden ingeslagen in de appartementen ernaast. Een aantal bewoners is door ambulancepersoneel nagekeken vanwege het inhaleren van rook, maar niemand raakte gewond. ,,De brand is vermoedelijk begonnen in een wasdroger en via het ventilatiekanaal verder verspreid naar twee andere appartementen”, heeft een woordvoerder van Veiligheidsregio Utrecht laten weten.

Viveste helpt de bewoners met het vinden van andere woonruimte. In ieder geval drie woningen zijn onbewoonbaar, meldt de woordvoerder. 

Afbeelding
advertentie