Leo Bekker, Paul de Kruijf (initiatiefnemer), Willy Lageveen en Kees van Dalen.
Leo Bekker, Paul de Kruijf (initiatiefnemer), Willy Lageveen en Kees van Dalen. Rina Knopper

Start ANWB AutoMaatje Houten

9 januari 2020 om 09:24 Verkeer en vervoer

HOUTEN Bent u minder mobiel en voor uw vervoer afhankelijk van anderen? Dan is er goed nieuws, want vanaf januari 2020 heeft Houten er een vervoersdienst bij: het ANWB AutoMaatje. In 'Huis van Houten' tekenden initiatiefnemer en coördinator Paul de Kruijf, wethouder Kees van Dalen en een afgevaardigde van de ANWB woensdag 8 januari de overeenkomst. De ANWB levert hierbij het concept 'ANWB AutoMaatje' de gemeente springt bij in de kosten en de coördinator en de vrijwilligers doen de rest.

door Rina Knopper

 

Met AutoMaatje vervoeren vrijwilligers, met hun eigen auto, minder-mobiele inwoners tegen een kleine vergoeding naar hun plaats van bestemming. Deze dienst past precies in het 'vervoersgat' tussen de reeds bestaande en nuttige diensten zoals de 'golfkarretjes' die binnen de Rondweg blijven en de Plusbus die dagtripjes verzorgt. AutoMaatje helpt wanneer u bijvoorbeeld een afspraak heeft in het ziekenhuis, bij de dokter of fysiotherapeut. Maar ook bij de leuke dingen zoals een afspraak bij de kapper, vrienden of op weg naar een middag gezellig winkelen.


INITIATIEFNEMER Paul de Kruijf, initiatiefnemer van de dienst: ,,Door persoonlijke ervaring ben ik mij bewust geworden hoe moeilijk het soms voor ouderen is om op plaats van bestemming te komen. Daarom heb ik eind 2018 de stap gezet om aan te kloppen bij de ANWB en deze samen te brengen met de gemeente. En zie hier het resultaat: vervoer op maat! De eerste twee ritten zijn al gemaakt en bij navraag waren de passagiers vol lof." Het doel van de ANWB is mensen zo lang mogelijk mobiel te houden.


AANMELDEN Als chauffeur? Je kunt je direct aanmelden, je krijgt als vrijwilliger een kleine vergoeding van € 0.30 per km plus eventuele parkeerkosten. Je hoeft geen ANWB lid te zijn. Aanmelden kan bij ANWB AutoMaatje, vanHouten&co, tel. nr: 030 700 15 00.
Als passagier? Neemt ten minste 2 dagen van te voren contact op met de coördinator voor een eenmalige aanmelding. Dat kan ook via telnr: 030 7001500. Hierna kunt u gebruik maken van ANWB AutoMaatje. De kosten van het vervoer bedragen €0.30 per kilometer en eventuele parkeerkosten. Dat betaalt u aan de vrijwilliger. De aanmelding is gratis.

Leo Bekker, Willy Lagerveen, Paul de Kruijf en Kees van Dalen tekenen de overeenkomst
advertentie
advertentie