Klaar voor de start...!
Klaar voor de start...! Stichting Nieuwjaarsduik

De 18e Nieuwjaarsduik Houten was een koude duik

1 januari 2020 om 16:58 Evenementen

HOUTEN Op nieuwjaarsmiddag klokslag 12 uur renden 564 personen het koude water van de Rietplas in. Daar vond traditioneel het grootste- en kortst durende evenement van de regio plaats: de Nieuwjaarsduik van Houten. Een evenement  dat samen met de Scouting Schonauwen en de Reddingsbrigade Houten georganiseerd wordt.  

Ter voorbereiding op de duikdeelname werd de warming-up verzorgd door drie fysiotherapeuten van Fysio Workshop. De watertemperatuur was 4,2 °C en daarmee 1, 3°C kouder dan vorig jaar.  De oudste deelnemer was 76 jaar oud en de jongste 4 jaar. Tweehonderd twee personen doken voor het eerst mee. Voorafgaande aan de duik maakte stichting voorzitter Eric de Groot bekend dat er 593 euro door de deelnemers was bijeengebracht. Het bedrag komt ten goede aan de realisatie van het vrijheidsmonument in het Oude Dorp in het kader van 75 jaar vrijheid. Burgemeester Gilbert Isabella telde af waarna de deelnemers met veel enthousiasme de plas in renden en nog sneller er weer uit.

Na afloop was er de erwtensoep met rookworst en warme chocolademelk. Isabella reikte de deelnemers die 5-, 10- en 15 maal hadden deelgenomen een herinneringsmedaille uit. Gerrit-Jan de Graaf was de enige dit jaar die voor de 15e maal meedook. En deelnemer dook voor de 18e keer mee. Omroep Houten filmde het evenement, zie hun Facebookpagina voor het verslag.  

Nieuwjaarsduik 2020
Nieuwjaarsduik 2020
Nieuwjaarsduik 2020
Nieuwjaarsduik 2020
advertentie
advertentie