De 9 onderdelen vormen de H. Michaëlkerk
De 9 onderdelen vormen de H. Michaëlkerk Actie Kerkbalans Schalkwijk

9 Logo-bouwers in Actie in Schalkwijk

23 januari 2023 om 13:05 Religie

SCHALKWIJK Zaterdagavond 21 januari werden de bezoekers van de viering in de H.Michaëlkerk in Schalkwijk bij binnenkomst verrast. Een negental mensen kreeg een rood object in de handen geduwd. ,,Het wordt straks wel duidelijk wat de bedoeling is. Neem maar mee naar binnen”, werd gezegd. Er was al wel direct een vermoeden. Bij de afronding van de viering riep Arie van Rooijen, de voorzitter van de locatieraad, hen naar voren. Eigenlijk waren er weinig woorden voor nodig. De blokken hoorden bij elkaar. Na wat passen en meten, werd het logo van de Actie Kerkbalans samengesteld.

Arie: ,,We zijn allemaal verschillend, net als de onderdelen van het logo. Toch vormen we een warme gemeenschap. Je ziet wat ons bindt: het hart in de toren verwijst hier naar.” Tot en met zaterdag 28 januari loopt de actieperiode van de Actie Kerkbalans, maar het blijft mogelijk om in de rest van 2023 een donatie doen. De opbrengst is onder andere voor het onderhoud van het kerkgebouw, maar net zo goed voor het verzorgen van de vieringen (ook de Tourmis bij de Tour de Schalkwijk of de speciale mis bij de start van Carnaval), de verwarming en de koffie.

Dit jaar hebben de 36 (!) kapellen op het dak van de kerk en de Mariakapel dringend onderhoud nodig. Iedereen die het gebouw een warm hart toedraagt, is uitgenodigd om hier een gift voor te geven. Misschien handig om daarvoor de QR-code te gebruiken.

Kerkbalans Schalkwijk

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie