De restauratie van het orgel is afgerond
De restauratie van het orgel is afgerond Hervormde Gemeente

In gebruik name monumentaal orgel Hervormde Gemeente Schalkwijk en 't Goy

3 oktober 2019 om 09:38 Religie

SCHALKWIJK Nu de restauratie van ons monumentale orgel is afgerond, is deze in de eredienst in mei weer in gebruik genomen. Je zou kunnen zeggen dat hij tot de laatste schroef open geweest is. Alles is weer schoongemaakt, pijpen zijn weer teruggebracht tot de originele lengte (en toonhoogte) en het klavier is opnieuw belegd. Diverse materialen zijn van leer of varkensblaas gemaakt en die waren na 30 á 40 jaar uiteraard aan vervanging toe. Daarna is hij weer prachtig geïntoneerd en gestemd. Problemen met slecht aansprekende pijpen, onstabiele stemming en lekkende blaasbalg zijn daarmee opgelost. Kortom het orgel is weer klaar voor de komende 30 á 40 jaar.

Men gaat dit vieren in een avond met veel orgelspel en samenzang. Daarnaastvertelt men over de restauratie en men zal ook de registratie uiteggen en laten horen. Naast de restaurateur Sander Booij zullen ook de eigen organisten daaraan meewerken. En op deze avond zelf kunnen bezoekers ook nog twee verzoeknummers indienen.

Na afloop is er dan nog gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een drankje en een hapje. Als u benieuwd bent hoe het orgel er van binnen uitziet, het is mogelijk om even bij het orgel te gaan kijken en Sander Booij kan dan uw vragen beantwoorden.

Deze avond staat gepland op zaterdag 9 november vanaf 20.00u in de kerk op de Brink in Schalkwijk, en is uiteraard bestemd voor alle belangstellenden. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Meer informatie kunt u krijgen via info@hervormdschalkwijk.nl

advertentie
advertentie