HIlde de Groot met Susan van Erp en Jane Lobbrecht
HIlde de Groot met Susan van Erp en Jane Lobbrecht Groen Links

Hilde de Groot gekozen tot lijsttrekker GroenLinks

Politiek

[HOUTEN} Hilde de Groot is tijdens de ledenvergadering gekozen tot lijsttrekker voor GroenLinks Houten voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. Net als bij de vaststelling van de lijst in 2017 is er unaniem gekozen voor Hilde de Groot als lijsttrekker. 

De Groot: ,,Ik vind het een eer GroenLinks weer te mogen aanvoeren als lijsttrekker en wethouderskandidaat. We hebben de afgelopen jaren veel bereikt! Het werk voor een groen en sociaal Houten is nog niet af. Daarom zet ik me graag vol passie in voor onze mooie gemeente.” De bovenste plaatsen bestaan daarnaast uit een mix van aanstormend talent en ervaring. Huidig commissielid Susan van Erp staat op plaats 2. Jane Lobbrecht neemt de derde plek in gevolgd door huidig fractievoorzitter David Jimmink. 

GroenLinks Houten kan hiermee rekenen op zowel Hilde’s enthousiasme om de campagne te trekken, als het politieke talent van Susan en de bestuurlijke en politieke ervaring die Jane heeft opgedaan in eerdere functies binnen en buiten GroenLinks. David is een doorgewinterd raadslid met brede deskundigheid en ervaring. De rest van de lijst is door de leden ook unaniem vastgesteld. Ernst van Zuijlen, onlangs benoemd tot klimaatburgemeester van Houten, bekleedt de plaats van lijstduwer. Tijdens de algemene ledenvergadering is ook het verkiezingsprogramma vastgesteld. Paul Wiggers, namens het bestuur van GroenLinks Houten: ,,Wij zijn erg blij dat de ALV heeft kunnen instemmen met deze mooie lijst. Een top drie van sterke, kundige vrouwen geeft ons vertrouwen in de toekomst. Ook zijn wij trots op het vastgestelde verkiezingsprogramma.”

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie