Marcel van Gooswilligen
Marcel van Gooswilligen D66 Houten

D66 Houten kiest Marcel van Gooswilligen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022

13 juli 2021 om 13:23 Politiek

HOUTEN De leden van D66 Houten hebben Marcel van Gooswilligen wederom tot lijsttrekker gekozen voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. Tijdens de laatste verkiezingen in 2018 was Marcel van Gooswilligen ook de lijsttrekker. Hij was de enige kandidaat. 

Het bestuur kijkt positief terug op de lijsttrekkersverkiezing. Voorzitter D66 Houten Ronald Gorter: ,,Leden zijn tijdens een politieke avond met Marcel in gesprek gegaan over zijn ambities en over hoe hij het lijsttrekkerschap in wil gaan vullen. Het is prachtig om te zien dat de leden zich achter zijn verhaal hebben geschaard. We mogen als D66 Houten trots zijn op deze lijsttrekker. Marcel zal D66 vol enthousiasme aanvoeren op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen.” 

Op dit moment is D66 vertegenwoordigd in de gemeenteraad met 3 van de 29 raadszetels. D66 wil dit resultaat op 16 maart 2022 bij de gemeenteraadsverkiezingen overtreffen. De verkiezing van onze lijsttrekker Marcel van Gooswilligen wordt daarbij als een eerste grote stap gezien. 

Marcel van Gooswilligen: ,,Ik wil alle leden die op mij hebben gestemd bedanken voor het vertrouwen. D66 gaat met een sterk en optimistisch verhaal de verkiezingen in. Ik zal me inzetten voor goed onderwijs en een gezonde start voor onze kinderen. Onze jongeren en senioren verdienen weer een eerlijke kans op een betaalbare woning. En we beschermen en verbeteren het milieu, zodat de aarde bewoonbaar blijft voor onze kinderen en kleinkinderen.” 

KANDIDATENLIJST D66 Vanaf 30 augustus start de kandidaatstelling voor de overige kandidaten, die op de D66-lijst willen voor de gemeenteraad. Een lijstadviescommissie bestaande uit drie leden, waaronder de voorzitter van D66 Houten Ronald Gorter en de lijsttrekker, Marcel van Gooswilligen, leggen een advies aan de leden voor. Uiteindelijk bepalen de leden van D66 Houten de volgorde van de kandidatenlijst. De interne stemming vindt plaats in november.

advertentie
advertentie