Afbeelding
Bart Stroomberg
column

Mijn stem doet ertoe!

20 oktober 2021 om 07:36 Politiek Raadspraat

Ik was vier jaar toen mijn vader een levertransplantatie onderging. Dat dit een enorme impact op me gemaakt heeft is een understatement. Kortgezegd heeft hij veel geluk gehad toen er een donororgaan beschikbaar kwam. Dankzij die donor heeft mijn vader nog ruim 20 jaar kunnen leven. De barmhartigheid van je eigen organen afstaan na de dood, zorgt ervoor dat levens gered worden. Dat er voor vaders zoals de mijne ook nog een morgen is en daar ben ik heel dankbaar voor. Het verbaast je vast ook niet dat ik sta ingeschreven als donor.

De medisch-ethische kwesties waar D66 zich voor inzet, zoals de donorwet, motiveerde mij om lid te worden. Echter gaat mijn motivatie verder dan dit. Sinds de middelbare school vind ik politiek fascinerend. Zowel lokaal als nationaal wordt de vrije toekomst van Nederland bepaald. Ik realiseer me dat vrijheid zoals ik hem ken een strijd is geweest en ik neem dit niet voor lief. Daar moet echter wel bij verteld worden dat deze vrijheid samen is herwonnen en gevormd. D66 neemt deze twee aspecten, vrijheid en saamhorigheid, als basis voor beweegredenen. Het is een balans die telkens gevonden moet worden. Of het nu gaat om coronabeleid of andere thema’s van de toekomst zoals wonen, klimaat en onderwijs.

Ook in Houten wordt deze balans gezocht door de D66-fractie. Beslissingen hebben direct impact op de woonomgeving en het persoonlijk leven. Als nieuwkomer van de fractie gaat er een wereld voor me open. Ik ben 31 jaar met weinig politieke ervaring en ondanks dit gegeven word ik door mijn fractieleden serieus genomen. Mijn stem telt! Ik heb als ‘jonkie’ daadwerkelijk invloed op de lokale besluitvorming, invloed op de buurt waarin ik wil leven. Ik heb invloed op mijn wereld van morgen, net zoals de donor van mijn vader op hem had.

Bart Stroomberg, D66 Houten

advertentie
advertentie