Alex Ploeg.
Alex Ploeg. (C)

Alex Ploeg en films in Aan de Slinger

12 oktober 2022 om 10:00 Podiumkunsten

HOUTEN In theater Aan de Slinger de De Slinger 40 is de komende weken weer genoeg te zien. 

In de bioscoopzaal van Aan de Slinger draait driemaal de Franse film ‘Un Autre Monde’. Het vertelt het verhaal van een manager die tien procent van zijn personeel moet ontslaan, alleen omdat de aandeelhouders meer winst eisen. Het is de derde film van regisseur Stéphane Brizé over de keerzijden van de vrije markt. Philippe Lemesle (Lindon) is bedrijfsleider van een Franse fabriek, in handen van een Amerikaanse multinational. De werkdruk is hoog. Dan bereikt hij het punt waarop hij moet beslissen hoe zijn leven en dat van zijn gezin verder moet. Op 20 en 21 oktober aanvang 19.45 uur, zondag 23 oktober 14.00 uur.

Where The Crawdads Sing wordt vertoond op 13, 14 en 16 oktober. De mysterieuze film vertelt het verhaal van Kya die als kind in de steek wordt gelaten en zichzelf moet zien te redden in het moerasgebied van North Carolina. Dinsdag 18 oktober draait Clara Sola, een teder portret van de veertigjarige Clara uit een kleine gemeenschap in Costa Rica, die volgens haar moeder ooit de Maagd Maria heeft gezien. Hun kleine huis is sindsdien een bedevaartsoort en Clara een halve heilige. Daarnaast de feelgood film Falling For Figaro op woensdag 19 oktober om 10.30 uur.

KONING VAN DE ZELFSPOT

Na zijn debuutvoorstelling Ultimatum werd cabaretier Alex Ploeg tot comedytalent van het jaar gebombardeerd en genomineerd voor de cabaretprijs Neerlands Hoop. Dat streelde zijn ego en dat leidde weer tot zijn nieuwste voorstelling: EGO. Alex fileert zichzelf en de wereld op ongekend hilarische wijze. Harde grappen, persoonlijke verhalen en meeslepende liedjes in hoog tempo. De Telegraaf noemt hem de ‘Koning van de zelfspot’. Donderdag 20 oktober in Aan de Slinger.

Verder: de Twenste cabaretière Nathalie Baartman (13 oktober), de stand-up comedian Kim Schuddeboom die nooit een blad voor de mond neemt (15 oktober), de voorstelling ‘Heb ik even geluk’ van Ewald van Kouwen over meer plezier op je werk (19 oktober), topdrummer Lucas van Merwijk met meerdere slagwerkers in Birth of the Beat (21 oktober) en de toneelvoorstelling ‘Ongerijmd’ met onder andere met Carine Crutzen en Willem Voogd (22 oktober).

Ga voor het complete film- en theateroverzicht en het bestellen van tickets naar www.aandeslinger.nl.

WIN GRATIS KAARTEN

’t Groentje geeft twee vrijkaarten weg voor EGO van Alex Ploeg. Wil je hier graag naar toe, mail dan voor 20 oktober onder vermelding van ‘EGO’ naar houtensnieuws@bdu.nl 

Uit de inzenders trekken we een winnaar.

advertentie
advertentie