Pianoduo Beth & Flo in de Wiese
Pianoduo Beth & Flo in de Wiese Beth & Flo

Pianoduo Beth & Flo in de Wiese in Schalkwijk

3 maart 2024 om 16:53 Podiumkunsten

SCHALKWIJK Zaterdagavond 6 april vanaf 20.30 uur zal de Wiese gevuld zijn met sketches, prachtig tweestemmig gezongen liedjes en virtuoos pianospel van pianoduo Beth & Flo. Kom deze unieke combinatie van cabaret en klassieke muziek in Schalkwijk beleven.

Jij hoort ‘m toch ook? Die stem in je hoofd, die fluistert, buldert, dramt. De stem die kleuterdeuntjes zingt op een tergend trage beat. Hij geeft genadeloos kritiek, of laat je wegdromen van de werkelijkheid. Beth & Flo horen hem elke dag en ze zouden hem het liefst negeren, door keihard Rachmaninov te spelen of een razendsnelle etude van Chopin. Nee, liever het gesprek met die stem niet aangaan. Liever een Ander Onderwerp, alsjeblieft.

Beth & Flo heten voluit Elsbeth Remijn en Claudette Verhulst. Ze leren elkaar kennen tijdens hun opleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Wanneer ze in 2014 afstuderen in de richting klassieke piano, besluiten ze als duo verder te gaan. En niet zonder succes! In 2020 weten ze een plek in de finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival te behalen. De jury omschrijft Beth &Flo als “een veelbelovend cabaretduo dat klassieke muziek knap weet te combineren met prachtige scènes”. De Theaterkrant heeft dan al over hun eerste voorstelling geschreven hoe de pianistes “vrolijk, levendig en met aanstekelijk enthousiasme” bewijzen dat klassieke muziek niet stoffig is.

En nu dus een nieuwe voorstelling waarmee ze op zaterdag 6 april sociaal cultureel centrum de Wiese in Schalkwijk aandoen! Ander Onderwerp is persoonlijk en doet soms een beetje pijn. Waarbij de pianomuziek van grote componisten als Liszt, Scriabin en Bach zorgt voor knetterend vuurwerk van vier handen op één vleugel en misschien, als het nodig is, voor troost. Kaartjes kosten 18,50 euro (inclusief een consumptie vooraf en zonder extra kosten) en zijn te koop via www.dewieseschalkwijk.nl/beth-flo.

advertentie
advertentie