Anansi de Spin – sterker dan Olifant
Anansi de Spin – sterker dan Olifant Marlon Visser

‘Anansi de Spin – sterker dan Olifant’ in de Wiese

12 februari 2024 om 11:28 Podiumkunsten

HOUTEN Op zondagmiddag 10 maart kan jong en oud komen genieten van een voorstelling volgens de eeuwenoude verteltraditie rondom Anansi de Spin. Te zien in de Wiese in Schalkwijk om 14.30 uur (zaal open om 14.00 uur).

Anansi heeft de lekkerste banaantjes ooit in een boom zien hangen. Hij klimt helemaal naar boven en dan… worden ze zo onder zijn neus weggekaapt door de sterke, grote Olifant. Anansi kan het niet laten, hij daagt haar uit voor een potje touwtrekken. De winnaar krijgt lekker fruit. Daar zegt Olifant geen nee tegen, ze is immers de sterkste van het woud. Maar Anansi heeft natuurlijk alweer een slim plannetje bedacht om iedereen op het verkeerde been te zetten.

Met een ingenieus decor en sprankelende muziek wordt het publiek het verhaal ingezogen. Het decor verandert van olifant naar walvis en van uitgestrekt woud naar het huis van Anansi, waar hij op sluwe wijze een bananenimperium probeert te beginnen. Maar of dat hem lukt…?

Deze wonderlijke, muzikale voorstelling, voor iedereen vanaf 4 jaar oud, is gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Iven Cudogham. Deze Nederlands-Surinaamse schrijver heeft de volksvertellingen vertaald naar de moderne tijd en een nieuwe reeks kinderboeken over de spin uitgebracht.

De Anansi verteltraditie is van iedereen, maar vooral van mensen met een Afro-Caribische achtergrond. Anansi is een van oorsprong Afrikaans fabeldier waarover vele verhalen bestaan, die eeuwenlang van generatie op generatie werden doorgegeven. Vaak mondeling, dus er bestaan veel verschillende variaties van de verhalen. De gemene deler is dat de slimme, sluwe spin Anansi magische krachten heeft en zijn tegenstanders altijd te slim af is.

Op zondagmiddag 10 maart is Anansi de Spin – sterker dan Olifant in de Wiese te zien, in de voetsporen van Hans & Grietje, Dikkie Dik en de Winter-Gruffalo. Kaartjes kosten 10 euro (inclusief iets lekkers vooraf en zonder extra kosten) en zijn te koop via www.dewieseschalkwijk.nl/anansi.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie