Hans en Grietje
Hans en Grietje Het Kleine Theater

Jeugdtheater in de Wiese, Hans en Grietje

27 februari 2023 om 13:05 Podiumkunsten

SCHALKWIJK In de Wiese is op zondag 19 maart een cultureel feestje voor de jeugd. Speciaal voor iedereen vanaf 3 jaar en ouder wordt het sprookje Hans en Grietje gespeeld door de acteurs van Het Kleine Theater. Maar niet zoals het in de boeken staat! Het Kleine Theater geeft graag een eigen draai aan sprookjes, zodat ze niet te eng zijn voor de kleinsten, maar ook zeker niet saai voor de oudsten. Het Amsterdamse jeugdtheatergezelschap wil verhalen vertellen op de meest ambachtelijke manier. Zonder te veel gedoe, met mooie muziek en gekke personages. Een sprookje of oud-Hollands lied vormt vaak het uitgangspunt. Waar vervolgens met veel humor, een voorstelling van gemaakt wordt, die leuk is voor zowel jong als oud.

Hoe gaat het verhaal dan? Hans en Grietje zijn verdwaald in het bos. Hans heeft een boek bij zich met de titel: Hans en Grietje. Hij heeft het gevonden in vaders kast. Grietje mag het niet lezen van Hans, want het is zijn boek. Ze doet het stiekem toch! Als ze leest dat ze de volgende dag naar een heks gaan, verandert ze het verhaal. Ze vindt heksen namelijk maar niks, met zo’n enge kromme neus en zo. Ze pakt een potlood en maakt van de heks een grappige heks.. met dikke billen, die van feestjes houdt. En ze gaat zelf niet mee! Hans snapt niks meer van het verhaal en staat er helemaal alleen voor.


Bijschrift - Greetje Mulder

In sociaal cultureel centrum de Wiese zijn nu al een paar voorstellingen voor de jeugd geweest. Na Dikkie Dik en De Winter Gruffalo, is het aan Hans en Grietje om de jeugd, maar ook hun ouders (en grootouders!) te vermaken. De voorstelling kon al rekenen op lovende reacties. ,,Wat hebben wij weer genoten! Onze dochter (3) heeft het trouwens nog steeds over de heks met de dikke billen.” 

Zorg dus dat je erbij bent, op zondagmiddag 19 maart om 14.30 uur. Kaartjes kosten 10 euro en zijn te koop via www.dewieseschalkwijk.nl/hans-grietje of bij de beheerders in de Wiese.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie