Afbeelding
Foto: Unsplash

Slimme badkamer ontwerpen voor een kleinere ruimte

14 september 2023 om 10:12 Partnercontent

Badkamers zijn doorgaans een van de kleinere kamers in huis. Maar dat betekent niet dat je je badkamer niet stijlvol en functioneel kunt inrichten. Als je een kleinere ruimte hebt, moet je hoogstwaarschijnlijk wat creatiever zijn met het gebruik van de ruimte. Maar met een slim ontwerp en wat handige tips en tricks, kun je een prachtige badkamer creëren, ongeacht de grootte. Hieronder lees je hoe je een badkamer kunt ontwerpen voor een kleinere ruimte.

Denk na over een compacte indeling

Als je een kleine badkamer hebt, dan is een compacte indeling van essentieel belang. Een douchecabine of bad, wastafel en toilet moeten allemaal in de ruimte passen, zonder dat het krap aanvoelt. Bezoek de sanitair showroom Hilversum om ideeën en inspiratie op te doen. Maar kies ook zorgvuldig waar je de badkameraccessoires wilt plaatsen om de ruimte zo goed mogelijk te benutten.

Maak gebruik van lichte kleuren

Het gebruik van lichte, neutrale kleuren kan een ruimte groter laten lijken. Dit komt doordat licht goed reflecteert, waardoor de muren en vloeren verder lijken te gaan dan ze in werkelijkheid doen. Wit, beige en lichtgrijs zijn enkele voorbeelden van lichte kleuren die de badkamer ruimtelijker kunnen laten voelen.

Kies voor een groot spiegeloppervlak

Een spiegel kan een enorme invloed hebben op hoe groot je badkamer eruitziet. Het toevoegen van een groot spiegeloppervlak aan de muur of een spiegelkast kan de ruimte vergroten door het licht te reflecteren en de illusie te creëren dat er meer ruimte is.

Gebruik slimme opslagoplossingen

Een kleine badkamer kan snel chaotisch worden als er geen slimme opbergoplossingen zijn. Kies voor wandkasten, ladekasten, ondiepe planken of een wastafel met kastruimte om meer opbergruimte te creëren. Zorg ervoor dat de opbergmogelijkheden niet te opvallend aanwezig zijn, om te voorkomen dat de badkamer krap aanvoelt.

De juiste verlichting

Goede verlichting is belangrijk om je badkamer functioneel en veilig te maken. Kies indien mogelijk voor natuurlijke lichtinval door het gebruik van licht doorlatende raamdecoratie. Daarnaast kun je ook slim omgaan met kunstmatige verlichting. Overweeg het installeren van wandlampen in plaats van plafondlampen. Dit geeft de badkamer een knusser gevoel. Maar ook spotjes in het plafond kunnen zorgen voor optisch meer ruimte.

Een badkamer ontwerpen voor een kleinere ruimte gaat niet alleen om het maximaliseren van de functionaliteit, maar ook om het creëren van een mooie en stijlvolle omgeving. Met deze tips heb je als het goed is voldoende kleine badkamer inspiratie opgedaan, want met de juiste indeling, kleuren, verlichting en opslagoplossingen, kun je deze ruimte transformeren tot een badkamer die groter aanvoelt dan dat het werkelijk is. Door voor slimme oplossingen te kiezen, haal je het maximale uit je badkamer!

advertentie
advertentie