Afbeelding
Foto door Hakim Santoso via Pexels

Met deze tips geef je een luxe hotelgevoel aan je slaapkamer

17 april 2023 om 14:09 Partnercontent

Een hotelkamer heeft vaak een bepaalde luxe sfeer die de meeste mensen als erg fijn ervaren. Je slaapt vaak goed in een hotelkamer en dit is mede te danken aan de inrichting. Waarom zou je daarom zelf niet een luxe hotelgevoel willen geven aan je slaapkamer? Met een aantal simpele tips die je hieronder kunt lezen kan jij van je slaapkamer een luxe suite maken.

Kies voor comfort

Een hotelkamer straalt vaak één en al comfort uit, er staat vaak een groot bed voorzien van heerlijke dekens, kussens en lakens. Het bed nodigt meteen uit om in te gaan liggen en dat wil je thuis ook. Een fijn bed is sowieso een goede investering, een goede nachtrust is immers erg belangrijk. Door te kiezen voor een groot bed, bijvoorbeeld een boxspring, krijg je al heel gauw een hotelkamer gevoel. Dit gevoel kun je nog extra versterken door het bed af te maken met lakens en kussens in dezelfde kleuren. Ook een mooi hoofdbord, bijvoorbeeld gemaakt van een velvet stof, maakt het bed helemaal af!

Sfeervol doormiddel van verlichting

De juiste verlichting is ook heel belangrijk in een slaapkamer en kan het hotelgevoel zeker versterken. Kies bijvoorbeeld twee dezelfde tafellampen uit om op de nachtkastjes te zetten, symmetrie doet het erg goed in een slaapkamer en dit zie je vaak ook in een hotelkamer. Om nog meer licht toe te voegen kun je een slaapkamer hanglamp ophangen in het midden van de ruimte voor extra licht. Kies bijvoorbeeld een hanglamp gemaakt van glas en metaal voor een luxe uitstraling. 

Maak gebruik van de juiste materialen

Een hotelkamer straalt pas echt luxe uit wanneer er gebruik wordt gemaakt van mooie materialen, dit geldt natuurlijk ook voor je eigen slaapkamer. Investeer daarom in kwalitatieve beddengoed, bijvoorbeeld een overtrek gemaakt van 100% linnen. Hang ‘zware’ gordijnen op en combineer dit met een inbetween voor een echte hotelervaring. 

Schenk aandacht aan de wanden

Vergeet ook vooral geen aandacht te schenken aan de wanden in de slaapkamer. In een hotelkamer zie je vaak donkere wanden, dit straalt rust maar ook luxe uit. Verf de wand achter het bed bijvoorbeeld in een donkere kleur die goed past bij de rest van de kamer. Ook een prachtige behang met een print kan een leuke toevoeging zijn. Wil je iets uniekers? Maak dan een wand met klassieke wandlijsten en verf alles in één kleur, dit geeft een heel chique effect aan je kamer. 

Maak het af met mooie accessoires

Om de slaapkamer nog wat extra sfeer te geven voeg je nog een aantal accessoires toe. Let er wel op dat je niet te veel kleine spulletjes neerzet, koop juist een aantal grote accessoires die een statement maken. Denk bijvoorbeeld aan een grote ronde spiegel, een mooie kunstwerk voor aan de muur, een groot vloerkleed en een opvallende lamp. 

Tot slot, wil je echt dat luxe hotelgevoel geven aan je slaapkamer let dan ook op het creëren van voldoende opbergruimte, een hotelkamer is immers allesbehalve rommelig. Breng rust aan in de slaapkamer door te kiezen voor een aantal kleuren en beperk teveel ditjes en datjes. Door dit toe te passen en de en rest van de tips, kun jij heel simpel je slaapkamer omtoveren in een prachtig hotelkamer!

advertentie
advertentie