Afbeelding
Foto Unsplash

Alles wat je moet weten over BHV

1 december 2022 om 09:26 Partnercontent

Het is de tijd van het jaar waarin veel mensen de beslissing nemen om zich in te schrijven voor een BHV-cursus. Misschien ben je een van hen. Maar wat houdt dat eigenlijk in? Wat is een BHV-cursus? Zijn er verschillende soorten? Hoe kies je de juiste voor jou? En wat gebeurt er als je je eenmaal hebt ingeschreven?

Geen zorgen, wij zijn er om je te helpen. In dit artikel beantwoorden we al je vragen over BHV-cursussen. Dus lees verder en maak je klaar voor de volgende stap in je carrière!

Wat is een BHV-cursus?

Een BHV-cursus is een cursus die je kan volgen om te leren hoe je in noodsituaties moet handelen. Denk aan brand, ontruiming of een ongeval. Tijdens de cursus leer je onder andere hoe je mensen moet redden en wat je moet doen als er een noodsituatie is op de werkvloer.

Wie moet een BHV-cursus volgen?

Het volgen van een BHV-cursus is niet verplicht. Een BHV-cursus is geschikt voor iedereen die op locatie werkt. Elk bedrijf is verplicht om BHV’ers in dienst te hebben. Deze BHV’ers zorgen ervoor dat alles goed verloopt wanneer zich een noodsituatie voordoet op de werkvloer. Wil jij dus graag mensen helpen en sta jij je mannetje? Dan is het een goed idee om deze cursus te volgen!

Waar kan je een BHV-cursus volgen?

Een BHV-cursus volg je meestal bij een erkend BHV-opleidingsinstituut. In dit geval ga je naar de desbetreffende locatie en volg je daar de cursus. Soms kan het ook dat je een BHV-cursus bij jouw werk op locatie volgt. In dat geval wordt er een BHV incompany cursus georganiseerd. Deze wordt speciaal op maat gemaakt voor het bedrijf en wordt gegeven door een gecertificeerde instructeur.

De voordelen van de incompany cursus is dat de organisatie de cursus specifiek kan aanpassen aan de behoefte van het bedrijf, inclusief informatie over de locatie, de apparatuur en het protocol van het bedrijf. Op die manier kunnen medewerkers beter worden voorbereid op situaties waarin BHV nodig is en op elke locatie waar mogelijke gevaren bestaan.

Voordelen van het volgen van een BHV-cursus

Een BHV-cursus is niet alleen belangrijk voor de veiligheid van de medewerkers, maar ook voor de veiligheid van de klanten. Dit betekent dat je naast het feit dat je alle nodige voorzorgsmaatregelen neemt om ieders veiligheid te waarborgen, ook een veilige omgeving creëert waar mensen binnenkomen en verzorgd worden.

Daarnaast voelen veel collega’s en klanten zich veiliger als ze weten dat er een BHV’er aanwezig is in het gebouw. De BHV’ers weten precies wat ze moeten doen in noodsituaties.

Veelgestelde vragen over BHV-cursussen

Nu heb je misschien vragen over BHV cursussen. Ik heb hieronder enkele van de meest gestelde vragen en antwoorden opgenomen.

V: Is een BHV cursus geschikt voor elke leeftijdsgroep?
A: Ja, iedereen vanaf 18 jaar kan een BHV cursus volgen.

V: Moet ik een fysieke les bijwonen of kan ik een online cursus volgen?
A: Je kunt beide doen! Er zijn verschillende online cursussen beschikbaar, evenals fysieke lessen bij jou in de buurt.

V: Wanneer moet ik mijn licentie verlengen?
A: Normaal gesproken moet u uw licentie om de drie jaar vernieuwen.

V: Wat als ik niet slaag voor het examen?
A: U krijgt twee pogingen om voor het examen te slagen en als u bij de tweede poging niet slaagt, moet u de hele cursus opnieuw doen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie