Afbeelding
Photo by Marek Studzinski on Unsplash

De juiste zorgverzekering voor 2023 kiezen met de vergelijker

1 december 2022 om 10:14 Partnercontent

Heb je moeite om uit te zoeken welke zorgverzekering het beste bij je past? Maak dan gebruik van de vergelijker. Dankzij dit handige programma kun je alle zorgverzekeringen met elkaar vergelijken en zodoende erachter komen wat de juiste zorgverzekering voor jou is. Wellicht is het interessant om een aanvullende verzekering te nemen, omdat je voor het komende jaar verwacht bepaalde zorg nodig te hebben. Maar misschien ben je met een standaard basisverzekering wel het meest voordelig af. Doe de check en vind de zorgverzekering die bij je past.  

Kies de juiste zorgverzekering met behulp van de vergelijker

Indien je nog geen idee hebt welke zorgverzekering het beste aansluit op je verwachte zorgbehoefte, is het niet nodig om urenlang het internet af te struinen op zoek naar informatie over de zorgpolissen van alle zorgverzekeraars. Met de vergelijker kun je aan de hand van persoonlijke gegevens die je in moet voeren, zoals je geboortedatum, geslacht en postcode, op een snelle en handige manier een goede keuze maken wat betreft je zorgverzekering voor 2023. Ook kun je hierbij aangeven hoe hoog je bijvoorbeeld het eigen risico in wilt stellen. Ben je een HBO of WO student of wellicht heb je een eigen bedrijf en ben je een ZPP´er of MKB´er, geef het dan ook aan want dan zou het zomaar kunnen dat je recht hebt op een korting. 

Aanvullende zorg 

Schat je in dat je in 2023 meer tandheelkundige zorg nodig te hebben dan alleen een halfjaarlijkse controle? Overweeg dan voor een zorgverzekering te kiezen met tandartsdekking. Hierbij heb je de keuze uit verschillende bedragen, variërend tussen de 100 en 1000 euro. Ook fysiotherapie is een voorbeeld van aanvullende zorg waarbij je aan kunt geven hoeveel fysiotherapie behandelingen je denkt nodig te hebben op jaarbasis. Naast tandheelkundige zorg en fysiotherapie is het mogelijk om voor extra dekking op je basisverzekering te gaan. Denk bijvoorbeeld aan alternatieve geneeswijzen voor iedereen die daar baat bij heeft of anticonceptiemiddelen. Wellicht verwacht je in 2023 een kind en weet je nu al dat je rondom de zwangerschap, bevalling en kraamtijd extra zorg nodig hebt. Daarnaast kan het zijn dat je een brildrager bent of lenzen gebruikt. Geef het dan ook zeker aan om erachter te komen welke zorgverzekering het meest aantrekkelijk voor je is. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie