Afbeelding
RTV Utrecht

Hostel StayOkay in Amelisweerd heeft vooral Nederlandse gasten dit jaar

25 juli 2020 om 11:50 Recreatie

HOUTEN Door de coronacrisis brengt 40% van de Nederlandse hun zomervakantie door in eigen land. Vakantieparken, campings en hostels zien dat ook dit jaar.

De StayOkay in Amelisweerd is een hostel waar normaal gesproken veel groepen terecht kunnen. Zo verblijven er vaak schoolklassen uit zowel het buitenland als Nederland en de plek wordt ook vaak gebruikt als trouwlocatie. Maar nu even niet. Deze vakantie zien ze in de bossen bij Bunnik voornamelijk Nederlandse gezinnen hun kant opkomen. ,,Laatst kwam er hier zelfs een familie uit Amersfoort overnachten”, vertelt hostelmanager Christof Grijsbach. ,,De familie kwam fietsend hiernaar toe, dat hebben we nog niet eerder meegemaakt. Maar waarom ook niet? Het is een heerlijke fietstocht!”

Vanwege de coronamaatregelen zijn heel wat aanpassingen gedaan zodat gasten veilig kunnen verblijven in het hostel. Normaal gesproken slaap je al snel met zes mensen op een kamer of met een vreemde in een hoogslaper. Maar nu hebben ze dat aangepast. Nu slaap je alleen in een hoogslaper. Ook het ontbijt is aangepast. “We hebben nu geen lopend buffet meer, maar mensen mogen hier in de eetzaal hun ontbijt bestellen”, vertelt Grijsbach terwijl hij naar de ontbijtzaal wijst.

VERSLAAFD AAN NEDERLAND ONTDEKKEN Naast slaapplekken, biedt het hostel ook plek genoeg om een drankje te drinken. ,,Ik heb geen zin om met allemaal andere mensen in een vliegtuig te zitten”, vertelt vakantieganger Roos Willink. De vakantie is net aangebroken en per dag gaat ze bekijken wat het weer brengt en waar ze zin in heeft. ,,Vandaag zit ik hier en ik ben dik tevreden”, zegt ze terwijl ze een slok van haar alcoholvrije biertje neemt. ,,Dit is echt een prima dagbesteding.”

Ook StayOkay-bezoekster Trudy van Gaal heeft haar vakantie aangepast. Alle buitenlandreisjes die ze deze zomer op de planning had staan, zijn afgezegd. Toch is ze daar niet rouwig om. ,,Ik wist al dat Nederland prachtig was, maar ik ben nu echt een beetje verslaafd geraakt aan Nederland ontdekken”, lacht ze. Grijsbach vindt het positief dat Nederlanders massaal hun eigen land gaan verkennen. ,,Je vindt hier misschien geen tropisch strand met palmbomen, maar Nederland heeft zoveel te bieden. Van de Waddeneilanden tot Limburg, tot de Achterhoek, tot Utrecht!”

Hoewel de verdeling van toeristen normaal gesproken anders is, vindt Grijsbach het niet erg dat nu ruim twee derde van de gasten Nederlands is. ,,Zij zijn goed op de hoogte van de Nederlandse maatregelen, dus het is fijn dat je dat niet uit hoeft te leggen. Ik kan me voorstellen dat buitenlandse toeristen zouden moeten wennen aan onze maatregelen.”

(Bron: RTV Utrecht)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie