Afbeelding
Foto Pexels

7 redenen waarom een houten schutting in 2022 een goed idee is!

5 april 2022 om 15:35 Partnercontent

Kun jij ook niet wachten om weer naar buiten te gaan? Lekker van de eerste zonnestralen genieten in je tuin of op je balkon. Het liefste doe je dit natuurlijk in alle rust en privacy. Alleen dat al is een perfect reden om te investeren in een goede schutting. Zorg ervoor dat je hiermee niet wacht tot het moment dat de mooie zomerdagen zich aandienen, dat zijn juist de dagen dat je volop van je tuin en de zon wilt genieten.

Begin op tijd met het klaarmaken van je tuin zodat jij als eerste in alle rust van het voorjaarszonnetje kunt genieten. Nog niet overtuigd? Wij zetten dé zeven redenen op een rijtje waarom investeren in een houten schutting in 2022 echt een goed idee is.

1. De uitstraling!

Van glas tot aluminium, in de wereld van schuttingen komt van alles voorbij. En elke schutting heeft zijn voor- en nadelen. Maar eerlijk is eerlijk, de look en feel van hout; Daar kan geen materiaal tegenop. De natuurlijke uitstraling is toch wel wat wij het allermooiste vinden in een tuin. Of je hem nu beitst, verft of juist niks doet. Elke manier kunnen wij waarderen.

2. Een krachtpatser

Hout is sterk, heel sterk. Het kan tegen een stootje en valt niet bij de eerste de beste storm in elkaar. Zeker wanneer je voor hardhout gaat ben je verzekerd van jarenlang ‘schutting plezier’. Dat is wat we willen toch?

3. De keuze is reuze

Er zijn zoveel soorten hout die gebruikt worden voor schuttingen dat wij bijna door de bomen het bos niet meer zien. Het onderscheid wordt grofweg gemaakt tussen hardhouten en ‘gewone’ houten schuttingen zoals schuttingen van vuren en grenen. Al dan niet geïmpregneerd.

Het voordeel van hardhout is dat het veel langer meegaat en daardoor veel duurzamer is. In de aanschaf is het duurder, maar de levensduur verschilt van ongeveer 10 jaar bij normaal hout tot 25 jaar bij hardhout.

4. Voor iedere portemonnee

Echt toe aan privacy, maar de spaarpot niet heel ruim gevuld? Ook dan is de keuze voor hout snel gemaakt. Rond de € 30,- heb je al een houten schutting te koop. Dit is een budgetscherm, maar fungeert prima als afscheiding tussen jou en je buren.

5. Flexibel

Stukje eraf? Iets minder hoog? We weten allemaal hoe we met hout en een zaag om moeten gaan, dus een schutting van hout is eenvoudig aan te passen. Oók wanneer hij eenmaal staat is dit nog mogelijk. Dus zijn je buren toch vriendelijker dan je dacht? Dan haal je gewoon een stukje van de schutting af.

6. Duurzaam

Waar iedereen denkt dat de keuze voor een houten schutting niet duurzaam is, die spreken wij graag tegen. Wanneer je voor hardhout gaat dan is de houdbaarheid vergelijkbaar dan met een schutting van glas of aluminium.

Minstens 25 jaar gaat een schutting van bankirai, almendrillo, kempas of keruing wel mee. Het fijne is dan weer dat hardhout wel duurder is dan normaal hout, maar weer veel goedkoper dan een aluminium scherm.

7. combineer meer

Zit je te denken aan een design optie als schutting in je tuin maar is glas nét iets boven budget. Ga dan voor de combinatie tussen beton en hout. Dit zien wij op dit moment terug als dé trend op tuingebied en past in elke moderne tuin.

Vaak wordt deze manier van de inzet van hout in een schutting door een architect voorgesteld, maar is ook zelf eenvoudig vorm te geen. Kies voor houtsoorten als Douglas Lariks en keuring en je weet zeker dat deze schutting staat als een huis. Dat is in beton gegoten in ieder geval!

Bonustip

Wij zijn zeer te spreken over houten schuttingen, daarom kunnen we het ook niet laten nog een laatste tip mee te geven. Onderhoud aan een schutting is niet altijd een favoriet klusje. Daarnaast is het vaak niet alleen aan jou om het onderhoud te doen maar ook dat van de buurman. Houd hiermee dus rekening bij je keuze. Het onderhoud van een niet geïmpregneerde en hardhouten schutting is veel meer dan een gewone houten schutting.

Soms is het verleidelijk te gaan voor een ‘normale’ houtsoort, de kans is dan wel groot dat je veel onderhoud hebt en inlevert op duurzaamheid. Ook hierbij geldt dus het bekende ‘goedkoop, is duurkoop’.

Kortom, zoals we al zeiden; wij houden van hout. Dit is niet omdat het er alleen mooi uitziet, maar ook omdat het zo veelzijdig is. Eigenlijk komt hout tegemoet aan alle specifieke voorkeuren die iemand heeft bij het plaatsen van een nieuwe schutting. Een houten schutting kopen is dus eigenlijk in alle gevallen een goed idee!

advertentie
advertentie