Afbeelding
Afbeelding van congerdesign via Pixabay

Hoe vind je de beste detox kuur?

11 oktober 2021 om 09:25 Partnercontent

Iedereen heeft wel al eens van detoxen gehoord, toch? Ontgiften is een proces waar je zelf niets voor hoeft te doen: het lichaam weet precies hoe het moet en doet het eigenlijk de hele tijd. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je het geen handje kan helpen. En dat is waarom een detox kuur zo interessant is!

Tegenwoordig bestaan er echter zoveel verschillende detox kuren, dat je op den duur niet meer weet wat nu precies de beste detox kuur is. Om de zoektocht naar een kuur die bij je past wat gemakkelijker te maken, vind je hieronder enkele handige tips.

Zo vind je snel een detox kuur die bij je past

Van gewone detox juices die je in de supermarkt vindt tot specifieke detox kuren, aangeboden via online programma’s - tegenwoordig bestaan er meer dan voldoende mogelijkheden. Houd je rekening met onderstaande factoren, dan vind je echter snel de kuur die bij je past!

1. Het soort sapjes dat je mag drinken

Bij de meeste detox kuren is er sprake van sapjes, die doorgaans bestaan uit een mengeling van fruit en/of groenten. Een detox kuur waarbij je fruit mag drinken, is over het algemeen iets gemakkelijker vol te houden doordat je nog altijd koolhydraten en dus energie binnen krijgt.

Sapjes op basis van groenten nemen het dan weer een stapje verder, en zorgen er vooral voor dat je sneller detoxt. Deze aanpak is dan ook iets uitdagender voor de meeste mensen!

2. De duur van de detox kuur

Daarbij is het ook belangrijk om rekening te houden met de duur van de kuur die je volgt. Bij aanbieders van detox juices als Sap.je krijg je verschillende mogelijkheden, bijvoorbeeld 3 dagen of een week, afhankelijk van jouw huidige gezondheidstoestand, je voorkeur en je budget.

Langere kuren zijn over het algemeen gemakkelijker vol te houden, aangezien de detox symptomen meestal wat minder fel zijn. Bij een kortere kuur detox je veel harder, maar is het natuurlijk ook sneller voorbij!

3. Een strikte detox kuur, of toch wat meer vrijheid?

Ten slotte is het ook een goed idee om een onderscheid te maken tussen heel strikte detox kuren en kuren waarbij je wat vrijer bent. Als je een op voorhand vastgelegd schema volgt, dan is het belangrijk dat je je aan de regels houdt.

Bepaalde detox kuren zeggen bijvoorbeeld dat je enkel sapjes mag drinken van groenten. Andere staan dan weer toe dat je wat vaste voeding eet, zoals fruit.

Het grote voordeel van aanbieders van detox juices en programma’s is dat ze je motiveren om consistent te blijven. Bij Sapje krijg je bijvoorbeeld een vast aantal juices toegestuurd, waardoor het nét iets gemakkelijker is om ongezonde voeding links te laten liggen!

Ervaring van Martijn met een 7 daagse detox kuur:


advertentie
advertentie