Bij de foto van Chervoni Korali:Chervoni Korali betekent in het Nederlands “rood koraal” - traditionele sieraden uit Oekraïne. Het ensemble bestaat uit zangers die wonen, werken in Den Haag en omstreken. Chervoni Korali neemt graag deel aan kunstprojecten, festivals, culturele evenementen, en og meer. Vocaal ensemble Chervoni Korali staat onder leiding van dirigente Nataliya Malhanova.
Bij de foto van Chervoni Korali:Chervoni Korali betekent in het Nederlands “rood koraal” - traditionele sieraden uit Oekraïne. Het ensemble bestaat uit zangers die wonen, werken in Den Haag en omstreken. Chervoni Korali neemt graag deel aan kunstprojecten, festivals, culturele evenementen, en og meer. Vocaal ensemble Chervoni Korali staat onder leiding van dirigente Nataliya Malhanova. RK kerk

Benefietkorenavond voor Oekraine met liturgische en folkloristische liederen

16 november 2023 om 08:43 Overig

HOUTEN De migrantenwerkgroep van de Katholieke Kerk in Houten organiseert op 25 november een benefietconcert van twee koren die Oekraïense liederen zullen zingen. Het Lysenko koor met leden uit Tull en ’t Waal en omstreken en het ensemble Chervoni Korali uit den Haag en omgeving zullen optreden. Beide koren zingen een repertoire van Oekraïense liturgische en folkloristische liederen. 

,,De opbrengsten van het concert zullen ten goede komen aan Vataha en aan Go beregyni z Irpenya. De laatste is een zeer veelzijdige stichting, een soort sociale club voor vluchtelingen voor de oorlog in de stad Irpin, dichtbij Kyiv, maar ook voor de inwoners van Irpin. Ze maken voor de Oekraïense verdedigers dingen als warme sokken, camouflagenetten, lampen, hebben een hulpgroep /ondersteuningsgroep voor mensen die posttraumatische problemen hebben. Ook organiseren ze charitatieve veilingen ten behoeve van de soldaten en hun gezinnen. Vataha is een platform voor Oekraïense kunst en cultuur in Nederland. Het is in november 2022 opgestart, stichting VATAHA initieert en ondersteunt projecten om Oekraïense kunst en cultuur in Nederland te verspreiden. Zij organiseren ook regelmatig acties om mensen in de Oekraïne te steunen.” laat John van Amerongen namens de Migrantenwerkgroep weten. 

Datum: zaterdag 25 november, aanvang 19.30 uur, de kerk is een kwartier voor tijd open.

Plaats: RK kerk OLV ten Hemelopneming, Loerikseweg 12, Houten

Het Lysenko Koor startte in 1996 als projectkoor om een benefietconcert te organiseren voor de Lysenko Family Foundation, dat jonge uitvoerende kunstenaars ondersteunt die de Oekraïense cultuur uitdragen. Het werd opgericht door de Oekraïense dirigent Dr. M. Antonowycz en de Nederlandse dirigent Paul Hakkenes. Na dit concert bleef het koor bestaan. Het koor staat nu onder leiding van de Oekraïense dirigent Vitaliy Shcherbyna die zelf met zijn gezin heeft moeten vluchten uit Oekraïene. De leden van het koor komen zelf niet uit Oekraïne.

Chervoni Korali betekent in het Nederlands ‘rood koraal’ - traditionele sieraden uit Oekraïne. Het ensemble bestaat uit zangers die wonen, werken in Den Haag en omstreken. Chervoni Korali neemt graag deel aan kunstprojecten, festivals, culturele evenementen, en og meer. Vocaal ensemble Chervoni Korali staat onder leiding van dirigente Nataliya Malhanova.

Lysenko koor
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie