Vertegenwoordigers van Rotary Club Houten, Lysenko Koor en Joerns Health Care zijn trots op de enorme hoeveelheid medische hulpmiddelen die naar Oekraïne gaat.
Vertegenwoordigers van Rotary Club Houten, Lysenko Koor en Joerns Health Care zijn trots op de enorme hoeveelheid medische hulpmiddelen die naar Oekraïne gaat. Agnes Corbeij

Rotary Club Houten Castellum en Lysenko Koor schenken tilliften en bedden aan ziekenhuis in Oekraïne

7 juni 2022 om 10:13 Maatschappelijk

HOUTEN Het tweede grote transport vanuit Houten naar de Oekraïne gaat deze week op pad. Eerder verzorgden leden van het Oekraïense koor Lysenko de aanschaf en vervoer van een generator vanuit Tull en ‘t Waal naar een ziekenhuis in Dolyna. Dit keer gaat het om onder meer ziekenhuisbedden, tilliften, een wasmachine en anti-doorligmatrassen. Een grote bijdrage werd geleverd door Rotary Club Houten Castellum.  

door Agnes Corbeij

Leden van de Rotary Houten Castellum waren onder de indruk van de eerdere actie die vanuit het koor werd opgezet. Lydia Bosman, een van de leden van de commissie ‘handen uit de mouwen’: ,,Ik ken een van de bestuursleden van het koor, Anouk van Liere-Kits. Ik nam contact met haar op omdat we als Rotary Club graag bij hun aanhaken. We hebben het koor gevraagd waar behoefte aan was bij het ziekenhuis en zijn gaan rondbellen.”

GOED VERHAAL De Rotary Club vond verschillende bedrijven bereid bij te dragen aan dit project, namelijk AH Oude Dorp, E-Medical Versluis, G3 Medical, Joerns Healthcare en Houtense MC Apotheken. Rutger Breukel is sales manager bij Joerns Healthcare. ,,Rotary Houten kwam bij ons op het juiste moment, met een goed verhaal. We zitten al vele jaren in Houten en zoeken altijd de verbinding met de inwoners. Dit puzzelstukje paste precies.”

Lydia Bosman nam contact op met Rotary Oekraïne Foundation, die aanvragen vanuit het hele land behandeld en kreeg meteen 5000 euro. De rest werd ingezamled door het koor, met onder meer een concert en collecte. Deze week worden de spullen naar Dolyna gebracht, onder meer door Bram Bosschert, voorzitter van het koor. Hij reed er al eerder naartoe. ,,Het blijft een spannende tocht, maar de spullen zijn daar erg hard nodig.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie