Vlnr Peter Hermans, Elma Snabilie, Els Koch
Vlnr Peter Hermans, Elma Snabilie, Els Koch René van den Brandt

PowerHouten: levensloopbestendig wonen

28 februari 2023 om 11:01 Overig

HOUTEN We blijven tegenwoordig zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen. Dan is de vraag: is mijn woning en woonomgeving levensloopbestendig? Zijn ze comfortabel en veilig? Is de woning bijvoorbeeld niet te groot, zijn er trappen en drempels? Woon ik dicht genoeg bij voorzieningen en heb ik voldoende sociale contacten in de omgeving? Allemaal zaken die je op een bepaalde leeftijd aan het denken zetten. Ben je (bijna) met pensioen? Dan is dit de goede tijd om bij je woontoekomst bij stil te staan.

Een inwonersinitiatief, ontstaan In een Powercursus, is rond dit thema tot stand gekomen en wil je graag inspireren tot nadenken en informeren over comfortabel wonen in je volgende levensfase. Zij organiseren hierover voor inwoners tussen circa 63 en 75 jaar een informatiebijeenkomst. Je bent welkom op 16 maart a.s. van 14.00 tot 16.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

De gemeente en woningcorporatie Woonin ondersteunen dit initiatief van harte. Inwoners tussen circa 63 en 75 jaar met een huur-of koopwoning zijn van harte welkom! Attendeer vooral vrienden of familie in dezelfde levensfase ook op deze bijeenkomst.

Inspirerende programma:

Danielle Harkes, gerenommeerd expert op het gebied van wonen, zorg en ouderen, belicht mogelijkheden om comfortabel te wonen als je ouder wordt. Loes Bastiaanssen van Woonin, (voorheen Viveste) belicht enkele regelingen voor huurders en Derk Wieringa van de gemeente Houten vertelt over regels voor het verbouwen van je huis.

Natuurlijk is er ruimte om vragen te stellen, en als het goed is gaan we geïnspireerd naar huis om het gesprek over onze woontoekomst verder te voeren in eigen kring.

Geef je op via post@powerhouten.nl

advertentie
advertentie