Footcamp, een nieuwe vorm van bewegen in de buitenlucht
Footcamp, een nieuwe vorm van bewegen in de buitenlucht vv 't Goy

v.v. ’t Goy - Footcamp: van experiment tot succes!

8 juni 2021 om 19:15 Overig

’t GOY Vorig jaar maart, corona grijpt om zich heen in Nederland. Sportverenigingen en sportscholen moeten de deuren sluiten. In mei begint het in de activiteitencommissie bij een van de dames te borrelen. In een periode waarin even niet mag heb je tijd om nieuwe activiteiten te bedenken. Simone Agterberg, lid van de activiteitencommissie: ,,Binnen VV ’t Goy zijn we altijd bezig om activiteiten te ontwikkelen waarmee we leden, maar ook inwoners van ’t Goy en Houten aan ons proberen te binden. Activiteiten hebben meestal raakvlakken met voetbal. Ik vond het tijd voor iets nieuws: op een laagdrempelige manier bewegen en voetbal combineren, en dan wel speciaal voor dames vanaf ongeveer 30 jaar. Zo ontstond bij mij het idee van footcamp”. Binnen het bestuur van VV ’t Goy werd dit idee enthousiast ontvangen. 

In juni 2020, toen er weer gesport mocht worden startte de kennismaking met footcamp onder begeleiding van Bart van Ordel en Menno Hooyman. Bart: ,,Footcamp is een combinatie van verschilleden oefeningen gericht op conditie, kracht en voetbaltechniek. Het is voor iedereen toegankelijk. De groep bestaat uit fitte dames die jarenlang gevoetbald hebben, dames die nog nooit gevoetbald hebben tot dames die weer willen gaan sporten. We bieden de training zo aan dat iedereen op zijn eigen niveau en tempo de oefeningen kan doen en daarbij door ons als trainers worden uitgedaagd om hun grenzen te verleggen. Het gaat erom dat je met elkaar op een ontspannende manier bezig bent met sport.” 

Inmiddels staat er elke vrijdagavond een groep van zo’n 14 dames op het veld. Ook tijdens de alle beperkingen is er doorgetraind met inachtneming van de geldende richtlijnen, wat wel wat aanpassingsvermogen heeft gekost van de trainers en dames. 

De deelnemende dames zijn enthousiast. Naast de leuke trainingen waar zij het afgelopen seizoen aan deel hebben genomen kijken zij ook uit naar volgend seizoen wanneer de kantine weer open gaat en er na de training nog een drankje gedronken kan worden, want naast sport verbindt ook dat dames aan VV ’t Goy.

VV ’t Goy zou graag, nu het weer kan, meer dames laten kennismaken met deze nieuwe vorm van voetbal. Op vrijdag 18 juni is er een open training van 19.00-20.00 uur. Wil je meedoen? Meld je dan aan door een mail te sturen naar info@vvtgoy.nl

advertentie
advertentie