Eef Stiekema
Eef Stiekema VVD Houten
column

Houten blijft goed en wordt beter

Opinie Raadspraat

In de gemeente Houten is het fijn leven! Het klinkt als een open deur, maar we denken dat het altijd beter kan. Voor heel veel van onze inwoners is Houten een geweldige gemeente om te wonen, waar hard gewerkt wordt en waar je je ook goed kunt ontspannen en vermaken.

Waar kan er dan nog verder verbeterd worden? Wat ons betreft begint dat met het op hoog niveau uit te voeren van de basistaken van de gemeente. De openbare ruimte in de gemeente Houten moet bijvoorbeeld schoon, heel en veilig zijn: wat vuil is wordt snel schoongemaakt, wat kapot is wordt gemaakt en onveilige situaties worden voortvarend opgelost. Schoon, heel en veilig vertaalt zich ook in een aantrekkelijk woonomgeving, waar je je auto kwijt kunt zonder te betalen en de openbare ruimte er netjes uitziet, dus met minder kliko’s en minder onkruid. Waar de gemeentelijke dienstverlening op orde is en je niet meer lokale lasten betaalt dan strikt nodig!

Een ander belangrijk punt gaat over het grote aantal woningzoekenden in Houten: er moeten dan ook snel meer huizen bijkomen. Het bouwen van betaalbare huur- en koopwoningen voor starters, senioren en jonge gezinnen is onze prioriteit, we kunnen hiervoor het best starten in het Centrum, Molenzoom en Koppeling. In Schalkwijk, Tull en ’t Waal en ’t Goy is het belangrijk dat de leefbaarheid op peil blijft door voldoende woningbouw voor de lokale bewoners en door goed te luisteren naar wat de behoeften van de inwoners hierbij zijn.

Helaas is deze column veel te kort om al onze punten toe te lichten. Kijk daarom voor ons verkiezingsprogramma op www.vvd-houten.nl Vragen of suggesties? Mail naar fractie@vvd-houten.nl

Eef Stiekema, lijsttrekker Houtense VVD

Flyer Eef Stiekema
advertentie
advertentie