Afbeelding
Jaap Staman
column

Op ondernemerstour

23 juni 2021 om 07:15 Opinie Raadspraat

Het afgelopen jaar zijn wij in gesprek gegaan met de verschillende scholen die wij als gemeente rijk zijn. De opbrengst van deze onderwijstour: boeiende gesprekken, nuttige inzichten en enorm veel respect voor de mensen die in het Houtense onderwijs werken. Deze gesprekken helpen ons om D66-fractie ons raadswerk beter te kunnen doen. Kortom: dit smaakte naar meer!

Daarom zijn we nu gestart met een ondernemerstour. De komende maanden gaan we in gesprek met ondernemers en ondernemersverenigingen over hoe het is om te ondernemen in Houten. Wat gaat er goed en wat kan er beter? Wat voor invloed heeft de coronacrisis op het werk en hoe wordt de rol van de gemeente in deze crisis gewaardeerd? Wat moet bij de gemeente straks na de verkiezingen in de nieuwe raadsperiode prioriteit krijgen? Vragen als deze komen uitgebreid aan bod.

Uiteraard hebben we afgetrapt met een gesprek met koepelvereniging Ondernemend Houten. Met het bestuur spraken we over hoe we bij het bouwen van woningen oog moeten houden voor voldoende kantoren en bedrijventerreinen en over het opzetten van een Houtens ondernemersfonds. Over de spilfunctie die Ondernemend Houten had tijdens de coronacrisis, de economische positie van Houten in de regio en over duurzame initiatieven als !MPACT Houten. Oftewel: een goed gesprek en een goede basis voor de komende gesprekken!

We kijken enorm uit naar onze volgende ontmoetingen met Houtense ondernemers. Een sterke lokale economie en het stimuleren van lokaal ondernemerschap is voor D66 belangrijk. We willen graag binnen zoveel mogelijk verschillende branches het gesprek aangaan om te weten te komen wat er speelt. Dus, ben jij ondernemer in Houten en wil je met ons in gesprek over het ondernemersklimaat in onze gemeente? Neem dan contact met ons op via fractie@d66houten.nl.

Jaap Staman
Raadslid D66 Houten

advertentie
advertentie