Burgemeester Gilbert Isabella
Burgemeester Gilbert Isabella Gemeente Houten
column

Vertrouwen en verbondenheid

6 januari 2021 om 07:37 Opinie Raadspraat

De feestdagen zijn achter de rug en de jaarwisseling staat voor de deur op het moment dat ik dit schrijf. Een korte beschouwende terugblik op het afgelopen covid-19 jaar 2020 geeft het beeld wat we allemaal hebben van het afgelopen jaar: een grote, langdurige crisis op het gebied van de volksgezondheid met ongekend grote gevolgen voor ons allemaal. Ziekte, persoonlijk leed & verdriet, digitaal onderwijs, sluitingen, onzekerheid, besmettingen, verlies, thuiswerken, economie op slot, cultuur op slot, zorg overbelast.

Tegelijk zag ik een beweging op gang komen waar maatschappelijke betrokkenheid uit sprak. We stonden op voor elkaar, boden een helpende hand aan de zieke buur, de overbelaste zorginstellingen, onze verdrietige medemens of een eenzame oudere. Nieuwe initiatieven toonden onze veerkracht en verbondenheid met elkaar. Heel fijn en mooi om te zien. En dat geeft ook weer vertrouwen en hoop voor het komende jaar.

Een nieuw jaar met een teken van hoop, vaccins die ons weerstand zullen gaan bieden tegen dat vreselijke coronavirus en een jaar met hernieuwd perspectief op ons samen-leven.

Er staan belangrijke zaken op de agenda zoals de nieuwe ruimtelijke koers voor de ontwikkeling van Houten in de komende 20 jaar die de tongen heeft los gemaakt en waarvan ik hoop dat we ook in spannende discussies het vertrouwen in elkaar blijven hebben en houden. Vanuit de verbinding met elkaar willen blijven spreken, op inhoud en los van emoties, al spelen die soms wel wat op. Ook als je inhoudelijk van mening verschilt met elkaar is contact van belang.

Verkiezingen voor een nieuw parlement met volksvertegenwoordigers die uw, mijn en onze belangen zullen vertegenwoordigen staan ook voor de deur. Brengt altijd een gezonde spanning teweeg omdat er een nieuw kabinet zal worden gevormd, met nieuwe plannen en ook weer een nieuwe koers.

En ik hoop dat onze inwoners het komend jaar het vertrouwen zullen hebben dat we er met elkaar na het afgelopen jaar weer bovenop zullen komen. In verbondenheid met elkaar!

Burgemeester Gilbert Isabella

advertentie
advertentie