Pascal Ooms en Wouter van den Berg
Pascal Ooms en Wouter van den Berg SGP Houten
column

Hoog bouwen of snel en slim bouwen?

7 oktober 2020 om 07:16 Opinie Raadspraat

Stel, u mag beslissen waar in Houten duizenden woningen gebouwd mogen worden, zou u dan:
– Flats op de Doornkade bouwen, met uitzicht op de snelweg, en kans op flinke geluidsoverlast en luchtverontreiniging
– Flats bouwen in het centrum van Houten, met verlies van uitzicht en verstening van het centrum
– Flats bouwen op de Molenzoom met forse kans op grote verkeers- en parkeerproblemen
– Of zegt u: niks hoogbouw, bouw divers, groen en snel in Houten-Oost?

En welk type huizen zou u bouwen? Het college van Houten wil veel gestapelde huur- en koopappartementen (tot 14! hoog) bouwen op de Doornkade, Molenzoom en Centrum en goedkope koopwoningen in de buurt van de te bouwen flats. En u?

De meeste Houtenaren en jongeren zoeken een goed bereikbare en betaalbare eengezinswoning met tuin in een groene, rustige, en veilige omgeving. Helaas zullen deze woningen beperkt worden gebouwd tot 2040. Wilt u wel in een appartement wonen? Dan moet u mogelijk nog wel even geduld hebben. Bewoners in Houten-Noord hebben begrijpelijk massaal protest aangetekend tegen de niet bij Houten passende plannen. Ook is niet duidelijk of bouwen op de Doornkade wel (financieel) haalbaar is.

Het alternatief? Bouwen in Houten-Oost. Hier kunnen we snel en mooi en groen duizenden woningen bouwen voor oud, jong, en Houtenaren met een grote of kleinere beurs (sociale huur). En ja, het verlies van het onbebouwde landschap aan de Oost-kant van Houten doet pijn. Daarom pleiten we voor enorm groen en duurzaam (energieneutraal) bouwen, inclusief een tiny houses. SGP-Houten gaat niet voor hoog bouwen en stadse verdichting, maar gaat voor snelheid, diversiteit, draagvlak en kwaliteit. Écht voortbouwen dus op het Houtens DNA. 

Laat uw mening horen in de gemeentelijke inspraakrondes vanaf 5 november.

Wouter van den Berg & Pascal Ooms
SGP-Houten

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie