Eef Stiekema
Eef Stiekema VVD
column

Op naar de tweede helft!

15 juli 2020 om 07:25 Opinie Raadspraat

Vorige week waren de laatste raadsvergaderingen voor de ‘zomerstop’. We bespreken dan altijd de Perspectiefnota: een lijvig document waarin de ambities en doelen voor de komende jaren beschreven zijn. Op basis daarvan wordt in het najaar de begroting gemaakt. Maar dit jaar is alles anders, dit jaar dus even geen ambities of vergezichten maar een pas op de plaats.

Door corona hebben veel inwoners en organisaties in Houten het moeilijk, ze hebben te maken met hogere kosten en lagere inkomsten. De gemeente zorgt ervoor dat gezonde instellingen en verenigingen ondersteund worden zodat ze niet omvallen vanwege een virus waar een jaar geleden nog niemand van had gehoord. Ook wij ondersteunen dit; hoewel we normaal gesproken liever weinig overheidsingrijpen willen, steunen we de gemeente hier in. Wel met een beetje buikpijn, want ooit moet de rekening betaald worden. We hebben het college dan ook opgeroepen om zuinig te zijn op het geld van de inwoners en ondernemers in Houten. Het spaarpotje is voor noodgevallen als deze, maar mag niet te leeg worden!

In de komende maanden gaan we verder met ons voorbereiden op de tweede helft van het jaar. Een belangrijk onderwerp daarbij is de Ruimtelijke Koers. Deze biedt de gemeente Houten veel kansen, bijvoorbeeld om onze infrastructuur te verbeteren en om verouderde gebieden zoals de Doornkade te vernieuwen. Ook helpt het onze huidige voorzieningen in stand te kunnen houden of verder te verbeteren. Maar we begrijpen ook dat inwoners veel vragen hebben over de Ruimtelijke Koers. We hebben daarom in de komende periode veel gesprekken en bezoeken gepland, we horen namelijk graag wat u er van vindt!

Heeft u vragen over dit of een ander onderwerp of wilt u uw mening met ons delen? Stuur dan een mailtje naar fractie@vvd-houten.nl

Eef Stiekema, fractievoorzitter Houtense VVD

advertentie
advertentie