vlnr: Sander Bos (wethouder; VVD), Ton Kühne (directeur CZP), en Erik van de Graaf (directeur CZP)
vlnr: Sander Bos (wethouder; VVD), Ton Kühne (directeur CZP), en Erik van de Graaf (directeur CZP) JPFieringFOTOGRAFIE

'Eerste paal' viering project 'De Geer'

7 juli 2020 om 16:30 Zakelijk

HOUTEN Donderdag 25 juni vond de 'eerste paal'-viering plaats bij woningbouwproject 'De Geer' in Houten. In een stralend zonnetje werd de paal de grond ingeboord, waar naar verwachting elf woningen worden opgeleverd voor de bouwvak van 2021.

De eerste paal, eigenlijk de laatste paal wegens een verschuiving in de planning, werd geboord door de wethouder Sander Bos (VVD). In zijn toespraak sprak hij over de grote opdracht van de gemeente Houten om circa 4.000 tot 5.000 woningen te realiseren in de periode tot 2040. Daarna werden nog enkele woorden gesproken door Erik van de Graaf (directeur CZP) over de geschiedenis van de locatie en René Koteris (namens Aannemingsbedrijf C.C. van Rhenen) over de start van de bouw en de verdere planning.

Wegens COVID-19 (het coronavirus) was het lang spannend of de viering op een verantwoorde én gezellige wijze plaats kon vinden. Gelukkig is het wegens versoepelingen door de overheid mogelijk gebleken en kwam het qua planning uit. Wel werd iedereen geattendeerd op het naleven van de geldende maatregelen en werd hierom de omvang beperkt gehouden.

De elf woningen worden op een inbreidingslocatie gebouwd. De Kleine Geer, wat voorheen dienst deed als eetcafé, wordt getransformeerd tot twee woningen. Daarnaast worden er negen nieuwbouwwoningen, waarvan 3 gericht op senioren en zes op gezinnen, op het voormalig parkeerterrein gebouwd.

Deze woningen onderscheiden zich door de hoge mate van duurzaamheid wegens o.a. het toepassen van zowel bodem-warmtepompen als hoge isolatiewaardes. Verder worden de nieuwbouwwoningen gekenmerkt door hun boerenschuren-bouwstijl, bestaande uit lage dakgoten en grote dakvlakken. Hierbij wordt de noordkant volledig voorzien van sedum-begroeiing en de zuidkant volledig voorzien van PV-panelen. Door deze ontwikkeling worden gemeentelijke monumenten en nieuwbouw samengebracht tot één project, waarbij de traditionele boerenerf-stijl centraal staat.

Circa een jaar geleden is alles verkocht en naar verwachting worden de woningen opgeleverd voor de bouwvak van 2021.

advertentie
advertentie