Marcel van Gooswilligen.
Marcel van Gooswilligen. D66

Raadspraat: Zuinig zijn op kunst en cultuur!

20 maart 2024 om 08:02 Opinie Raadspraat

Vorige week was ik naar het Theater Aan de Slinger om te genieten van een voorstelling. Waarom ik daar zo graag naar toe ga? Omdat het een fijne plek is waar ik kan genieten, ontspannen en verwonderen. Waar ik leuke mensen tegenkom en fijne gesprekken voer. Ik vind het er heerlijk!

En datzelfde plezier zie ik op veel plekken in Houten. Toen onze fractie vergaderde in De Grund en daar een stukje meemaakte van de repetitie van KNA. Wat een enthousiasme! Of als we langs gaan in Enter en daar een bandje horen oefenen. Wat een energie! Of als ik naar een optreden ga van één van onze dansscholen. Wat een creativiteit! En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Eén ding is zeker: kunst maken en beleven is belangrijk voor veel inwoners. Om je talenten te ontdekken en te ontwikkelen, om te ontspannen en voor de fijne contacten.

In Houten geven we veel minder geld uit aan kunst en cultuur dan het landelijk gemiddelde. Dat zou D66 graag rechttrekken. Maar helaas, de gemeente moet de komende jaren flink bezuinigen. D66 wil absoluut niet snijden in belangrijke taken en voorzieningen. Natuurlijk moeten we zuinig omgaan met ons geld, maar we zijn ook zuinig op onze verenigingen en de plekken waar ze kunst maken en beleven. Zodat iedereen meedoet en meetelt. Daar staat D66 voor.

Heb jij ook een warm hart voor kunst en cultuur? En wil je meedenken over de kansen voor Houten in de komende jaren? Kom dan op woensdag 3 april naar het cultuurfeest Houten om mee te denken over de cultuurvisie voor de komende jaren. Er is een gevarieerd programma met korte presentaties en filmpjes, en veel ruimte voor gesprekken en jouw input. Leuk, belangrijk en gratis (wel even je ticket bestellen via www.aandeslinger.nl). Zie ik je daar?

Marcel van Gooswilligen,
Fractievoorzitter D66 Houten

advertentie
advertentie