Afbeelding
Ridderspoor

Ridderspoor opent nieuw buitenspeeltoestel

28 januari 2022 om 13:30 Onderwijs

HOUTEN Leerlingen van de Openbare Basisschool Ridderspoor hebben het nieuwe buitenspeeltoestel officieel in gebruik genomen met het doorknippen van het lint.

,,Het oude speeltoestel was aan vervanging toe”, vertelt directeur Anne Schenkkan van de school. ,,Wijkcoördinator Dennis Wildenbeest van de gemeente Houten is met een groepje leerlingen van de school, waaronder zijn dochter Fem uit groep 7/8, aan de slag gegaan om een nieuw klimtoestel uit te kiezen voor ons schoolplein. Leerlingen mochten van hem ook zelf de leveranciers bellen om prijsafspraken te maken, een leerzaam traject dat geheel door hem werd begeleid.” 

VERGROENEN Nadat ook de teamleden van Ridderspoor een voorkeursstem hadden uitgebracht, konden plannen gemaakt worden voor het aanleggen van het nieuwe speelkasteel. Schenkkan: ,,Het is ontzettend leuk voor onze eigen leerlingen, maar zéker ook voor alle gezinnen in de omgeving van Ridderspoor die hier geregeld spelen! Deze week werd de klus afgerond, we nodigen buurtkinderen van harte uit om na schooltijd lekker te komen spelen. Dankzij de inzet van een aantal werkmannen staat er niet alleen een prachtig nieuw toestel, maar is er ook een begin gemaakt aan het vergroenen van het schoolplein van Ridderspoor. Tegels eruit, groen erin!”

Afbeelding
advertentie
advertentie