Ivana en Anouk staan hier in het midden, op de vierde en vijfde plaats vanaf links. Rechts de juryleden.
Ivana en Anouk staan hier in het midden, op de vierde en vijfde plaats vanaf links. Rechts de juryleden. Bibliotheek Lek & IJssel

Ivana en Anouk winnen Houtense Voorleeswedstrijd

5 februari 2020 om 20:13 Onderwijs

HOUTEN Ivana Marzec van Basisschool Ridderspoor en Anouk Maas van Basisschool De Zevensprong hebben woensdag 5 februari de Houtense voorleeswedstrijd gewonnen. Aan deze voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd, georganiseerd door de Bibliotheek Lek & IJssel, deden zes schoolkampioenen mee. De winnaars gaan door naar de regiofinale in Vianen.

Aangemoedigd door hun supporters streden zes schoolkampioenen in de aula van College De Heemlanden om de Houtense titel. Om de beurt werden ze door presentator Rene Mulder naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelf gekozen boek. Het publiek was enthousiast en luisterde goed.

De jury, bestaande uit Kristel Peters (docent Heemlanden), René Maurer (pianodocent) en Angelique Voulon (Bruna), had de moeilijke taak uit de voorleeskanjers een winnaar aan te wijzen. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk.

De jury koos Ivana en Anouk tot Voorleeskampioen. Ivana had voorgelezen uit het boek 'Ufo Alarm' van Jozua Douglas. De jury vond dat Ivana een leuk fragment had gekozen: ,,Als publiek werden we echt meegenomen. En na de cliffhanger willen we graag weten hoe het afloopt." Anouk had voorgelezen uit 'Juffrouw Pots' van Tosca Menten. De jury voelde dat er muziek zat in haar verhaal. Ze konden het kleurverschil in haar stem goed horen. Ze las ritmisch voor en maakte het verhaal erg levendig.

Op donderdag 19 maart verdedigen Ivana en Anouk de Houtense eer in de regiofinale in Vianen.

Ivana
Anouk
advertentie
advertentie