Afbeelding
Cultuurprogramma Houten

Het Mysterie van Houten

16 mei 2021 om 10:00 Onderwijs

Deze foto is de start van het project Het Mysterie van Houten van Kunst Centraal. Leerlingen van de groepen 5 en 6 van de basisscholen in Houten onderzoeken deze foto en schrijven aan de hand van hun vondst een verhaal. Het beste verhaal komt in juni de krant.

HOUTEN Wat gebeurt er hier? Toen de persfotograaf van ’t Groentje de gemeente Houten in kwam rijden werd hij verblind. Hij kneep zijn ogen samen en maakte snel deze foto.

Het Mysterie van Houten wordt geprogrammeerd in het Cultuurprogramma van Kunst Centraal en Landschap Erfgoed Utrecht. ‘Gewoon waar ik woon’ is het motto van het Cultuurprogramma. Al meer dan 12 jaar maken kinderen van de basisscholen in Houten kennis met hun eigen culturele omgeving door lokaal op maat gemaakte projecten. Beleving en ontdekking van de lokale culturele omgeving staat centraal. De gemeente Houten, de Provincie Utrecht en de scholen dragen financieel bij aan de diverse kunst- en cultuurprogramma’s.

Ook benieuwd naar wat de leerlingen over deze foto hebben ontdekt? Houdt eind juni ‘t Groentje in de gaten dan staat er een verslag van het project en het winnende verhaal van één van de leerlingen in de krant.

advertentie
advertentie