Theater Aan de Slinger
Theater Aan de Slinger TS

Workshopdag voor leerlingen College de Heemlanden

Onderwijs

HOUTEN Aan de Slinger en College de Heemlanden hebben onlangs de jaarlijkse workshopdag met voorstelling voor leerlingen georganiseerd in het theater. Dit jaar ging dat even anders dan anders, want het moest natuurlijk coronaproof georganiseerd worden, en dat is gelukt.

Bijna 150 Atheneum-leerlingen van de middelbare school hebben dans- en theaterworkshops gevolgd. Hierbij bleven ze, net als bij klassikaal les, in kleine groepen in hun eigen lokaal en ‘bubbel’. De workshops werden gegeven door professionele dansers van Danstheater Aya. Hun voorstelling ‘Matties’ stond daarna op het programma. Een spannende voorstelling over de mechanismen achter vriendschap en ergens bij willen horen. De voorstelling mocht niet live plaatsvinden gezien de coronamaatregelen. Daarom is een filmvertoning van de voorstelling georganiseerd.

De leerlingen hebben een leuke dag gehad en de reacties waren positief. ,,Ik vind het echt een leuke dag, het voelt een beetje als een schoolreisje. We komen in deze tijd niet op veel andere plekken natuurlijk. Dit is echt even iets anders dan gewoon school,” vertelt Brecht, een van de leerlingen. Klasgenoot Mariska vult aan: ,,We zijn creatief bezig. We deden bij de workshop een warming up en daarna gingen we in tweetallen een soort ‘gevecht’ met elkaar aan. Niet echt natuurlijk, de bedoeling was om tijdens de oefening goed op elkaar te letten en op elkaar in te spelen. We kregen veel vrijheid voor deze oefening, dat maakte het leuk om te doen.”


De workshopdag in samenwerking met Aan de Slinger, College de Heemlanden en Wellant VMBO vindt jaarlijks plaats. Dit jaar was Wellant helaas niet in de gelegenheid deel te nemen. Volgend seizoen wordt een nieuwe workshopdag georganiseerd en hopelijk dan ook met een ‘live’ voorstelling.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie