XRHouten tijdens de klimaatmars in Amsterdam
XRHouten tijdens de klimaatmars in Amsterdam XRHouten

XRHouten tijdens de klimaatmars in Amsterdam

24 november 2021 om 10:04 Natuur en milieu

HOUTEN Extention Rebellion Houten (XRHouten) was aanwezig bij de Klimaatmars in Amsterdam op 6 november. Maar ze laten zich ook zien in Houten. Ze doen de volgende oproep: ,,Wij slaan alarm voor het klimaat, iedere eerste maandag van de maand!
Al in 2015, op de klimaatconferentie in Parijs, hebben 185 landen verklaard dat zij hun uiterste best zullen doen om de opwarming op hooguit 1,5 graad te houden. Want anders zijn de wereldwijde gevolgen niet te beteugelen. We weten allemaal wat daarvan terecht is gekomen! Veel gepraat en loze beloftes! In 2020 was de CO2 uitstoot de op één na hoogste ooit! Het resultaat van de conferentie in Glasgow is ook weer bedroevend. Als we zo doorgaan gaan we het zelfs niet halen om onder de 2 graden opwarming te blijven.
Je zou er moedeloos van worden. Maar gaan we ons erbij neerleggen? NEE!
Denk niet dat het geen zin heeft om je stem te laten horen want in de geschiedenis hebben grote omwentelingen plaats gehad terwijl slechts 2 van de bevolking in actie kwam. (Franse revolutie, Ghandi, Martin Luther King). Daarom laten we ons niet ontmoedigen door het slappe beleid van de regering maar we eisen daadkracht!
Ook wij, gewone burgers kunnen/moeten onze leefstijl veranderen. Worden we daar minder gelukkig van? Nee natuurlijk niet, we worden gelukkiger, meer tevreden ook, want we weten immers waar we het voor doen. Als we met z’n allen nú in actie komen: regeringen, bedrijven én wij zelf dan is die 1,5 graad opwarming nog steeds mogelijk! En kunnen we tegen onze kinderen en kleinkinderen zeggen dat we er alles aan gedaan hebben om dat te bereiken.
En wie wil dat nou niet!
Doe met ons mee met het klimaatalarm. Het kost je maar een half uur. Het volgende protest is op 6 december van 11.45 uur tot 12.15 uur. Locatie: het Onderdoor tegenover de ingang naar Albert Heijn. Wil je meer informatie: bel Jetske 0613257298, of mail xrhouten@protonmail.com.

advertentie
advertentie