Echtpaar Slob-van Dijk onder een slinger met foto's van vroeger.
Echtpaar Slob-van Dijk onder een slinger met foto's van vroeger. Irene van Valen

Goof en Dit gunnen elkaar al 60 jaar de ruimte

3 februari 2021 om 10:13 Mensen

HOUTEN Op 3 februari 1961 trouwden Goof Slob en Dit van Dijk met elkaar. Ze waren toen beiden 24 jaar oud. Nu, 60 jaar later, kijken ze kort terug. Goof legt al gauw het geheim van hun gelukkige huwelijk uit: ,,Veel wegblijven van huis.” Waarop dochter Erica reageerde met: ,,Dan is er geen tijd om ruzie te maken.” Dit zegt vooral dat elkaar de ruimte gunnen belangrijk is. ,,Goof had zijn werk, ik mijn taken. Het was gewoon hoe het ging. Daar dachten we niet bij na.”

Goof leidde samen met zijn broer een melktransportbedrijf. In een periode van 25 jaar was hij geen dag vrij. Alleen als hij nachtdiensten had, wilde hij nog wel eens iets ondernemen met het gezin. Zijn vrouw was thuis voor de kinderen. In haar vrije tijd bezocht ze haar familie in Vreeswijk. ,,We hadden toen geen auto. Daarom nam ik de bus of fietste ik van Tull en ‘t Waal naar Vreeswijk.” Waarop dochter Conny gekscherend zegt: ,,Daar was je dus altijd.” Goof en Dit wonen nog steeds in het huis waar zij introkken na hun trouwdag. Zij kregen een zoon en twee dochters, Aart, Conny en Erica. Aart trouwde met Els en Conny trouwde met Guus. Het echtpaar telt vier kleindochters, twee kleinzoons en twee achterkleinzoons. Conny en Erica wonen in Schalkwijk en Aart in Amerongen. ,,We hebben voorbeeldige kinderen en kleinkinderen”, zegt Goof. ,,We hoeven maar een kick te geven en ze helpen ons. Vooral met boodschappen is dat fijn. En Aart is er als we een klusje hebben.”

TROTS De aanwezige dochters zijn trots op hun ouders. Zij vinden het bijzonder dat hun ouders 60 jaar getrouwd zijn. Ze spreken van een goede band met de ouders. Het gesprek verliep geanimeerd, wat aangeeft dat het prima toeven is bij Goof en Dit. Wij wensen het paar nog goede jaren samen.

advertentie
advertentie