Midden voor echtpaar Vliegen tussen dochters José (links) en Mariet (rechts). Daarachter links Roel Mühlstaff en rechts wethouder Sander Bos
Midden voor echtpaar Vliegen tussen dochters José (links) en Mariet (rechts). Daarachter links Roel Mühlstaff en rechts wethouder Sander Bos Irene van Valen

65 jaar getrouwd: Een klein feestje is groot genoeg

6 augustus 2020 om 11:30 Mensen

HOUTEN Huub en Lucie Vliegen-Kothuis vonden een bezoek van de burgemeester in verband met hun 65-jarig huwelijk niet nodig. Zij werden echter verrast tijdens een vergadering van Probus Schonauwen op 5 augustus.

,,Ik weet wie achter deze verrassing zit”, zei Huub tijdens zijn korte toespraak en keek CDA raadslid Jan de Jong lachend aan. Huub vond een kleine feestje met zijn gezin voldoende. Toch blikt hij even terug. Huub en Lucie ontmoetten elkaar in de zomer van 1953. Omdat hij een baan aangeboden kreeg in Bombay (nu Mumbai) besloten ze in januari 1954 voor de wet te trouwen. Daarna vertrok Huub alleen naar Bombay. Anderhalf jaar later keerde hij terug. Na een gesprek met de pastoor, trouwde het stel op 1 augustus 1955 voor de kerk. Deze datum telt voor hen als trouwdatum. Daarna vertrokken ze samen naar Bombay. ,,Dit verhaal is lang genoeg", besluit Huub en bedankte voor deze verrassing.

BETROKKEN Voorzitter Roel Mühlstaff heette het echtpaar en hun dochters José en Mariët welkom. Jongste dochter Judith werd gemist. Zij is overleden. Roel: ,,Ik was nog niet geboren toen jullie trouwden. Nu kennen we elkaar 20 jaar. Jullie wonen op een van de mooiste plekjes van Houten, met zicht op de Rietplas en de gekleurde woningen.” Hij bedankte Huub voor de vele gesprekken en de gezamenlijke voorbereiding van een lezing. Namens Probuslid, Arend, die Huub het ‘pareltje’ van Probus noemt, zei Roel: ,,We hebben grote bewondering voor je. Je staat vol in het leven, hebt een brede interesse en wekt verbazing op over de manier hoe je uit de hoek komt. Het is een eer jullie te kennen."

VAANDEL Wethouder Sander Bos feliciteerde namens de gemeente het paar. ,,Dat u 65 jaar getrouwd bent is bijzonder. U deelde lief en leed. Mooi dat u het viert met uw dochters.” Hij benadrukte de bescheidenheid van het paar en zei dat het goed is dit in coronatijd te vieren. ,,Het is feest, al kunnen we elkaar niet omarmen. Ik wens u nog prachtige jaren en blijf genieten.” Aansluitend kreeg het paar een vaandel van Probus, naar Limburgs gebruik. Deze hing vol felicitaties. Bij het overhandigen van een fles wijs zei een Probus lid: ,,Drink op het leven en geniet van elkaar.”

door Irene van Valen

advertentie
advertentie