Het oorspronkeleijk bord in het weiland bij de Binnenweg, op de inzet is te zien hoe het bord is aangepast door voorstanders van de opvang.
Het oorspronkeleijk bord in het weiland bij de Binnenweg, op de inzet is te zien hoe het bord is aangepast door voorstanders van de opvang. Onbekend

Opvang asielzoekers en spoedzoekers verdeelt Houten

15 november 2023 om 08:57 Maatschappelijk

HOUTEN Het college van burgemeester en wethouders heeft het weiland nabij de Binnenweg in Houten-Oost aangewezen als beoogde plek voor de opvang van 175 asielzoekers en 150 spoedzoekers. Deze locatie moet ook onderdak gaan bieden aan drie maatschappelijke organisaties: de Voedselbank, het DoorGeefLuik en de KrachtFabriek. Niet iedereen is het eens met deze plannen, bleek afgelopen zaterdag toen er een bord in het weiland bij de Binnenweg werd geplaatst met de tekst: Woningbouw oké, AZC Nee!!

Voorstanders van de plannen lieten ook van zich horen en pasten later op de dag het bord aan: Woningbouw Oké AZC Welkom!!

Het bord is zaterdag weer verwijderd op last van de gemeente. Het was zonder toestemming op deze plek neergezet, en dat was niet toegestaan. 

SOCIAL MEDIA

Een foto van het aangepaste bord werd door de voorstanders op de website van HoutensNieuws.nl geplaatst via de functie ‘Deel je nieuws’. Op Social Media (Facebook) ontstond vervolgens een discussie. Sommige deelnemers in de facebookgroep beweren dat deze verandering in de tekst op het bord is aangebracht door een journalist van ‘t Groentje/Houtens Nieuws om een positief stukje te schrijven over deze actie. Dit is pertinent niet waar. 

DEEL JE NIEUWS

De foto die is geplaatst op de website van het ‘t Groentje/Houtens Nieuws is door een burger geplaatst in de rubriek ‘Deel je nieuws’. Via ‘Deel je nieuws’ geeft de redactie iedereen die dat wil de mogelijkheid zelf berichten te plaatsen op de website, eventueel in combinatie met foto’s of videomateriaal.

,,Op deze manier willen we onze lezers actief betrekken bij het lokale nieuws. Wij kiezen ervoor deze lezersbijdragen in eerste instantie zonder tussenkomst van de redactie te plaatsen.

Wij verwachten wel dat lezers die op deze manier bijdragen leveren aan de inhoud van de site daarvoor elementaire regels van fatsoen en respect voor anderen in acht nemen. Een aantal daarvan wordt in de huisregels concreet benoemd. Alle geplaatste berichten worden door de redactie bekeken en getoetst, onder meer aan de huisregels. Op grond van die toetsing behoudt de redactie zich het recht voor bijdragen -zonder opgaaf van redenen- geheel of gedeeltelijk te verwijderen”, aldus de redactie.

De huisregels schijven onder andere voor dat bijdragen niet strijdig mogen zijn met wetgeving. Dat betekent bijvoorbeeld dat bijdragen niet discriminerend van aard mogen zijn (op grond van godsdienst, levensovertuiging, politieke voorkeur, ras, geslacht, enzovoorts). Dat geldt ook voor oproepen tot geweld en/of het zaaien van haat. Deze huisregels zijn op de website te vinden bij ‘Deel je nieuws’.

,,Veel inwoners en instanties in Houten weten ‘Deel je nieuws’ te vinden. Het is een mooie mogelijkheid om hun activiteit onder de aandacht te brengen van de andere inwoners van Houten. De artikelen die via ‘Deel je nieuws’ op de website geplaatst worden, zijn altijd te vinden op de speciale pagina op de website van HoutensNieuws.nl, ze staan niet tussen de redactionele artikelen.”, aldus de redactie.

De redactie van ‘t Groentje/Houtens Nieuws hecht er waarde aan te melden dat zij alleen en uitsluitend objectief verslag doet van gebeurtenissen die in de gemeente Houten plaatsvinden. Daarbij passen ze hoor en wederhoor toe zodat een onderwerp van meerdere kanten wordt belicht.

        

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie