Houten On Stage 2023
Houten On Stage 2023 Claudia Verbree

Houten On Stage viert jubileum

19 september 2023 om 11:23 Maatschappelijk

HOUTEN Dinsdag 30 januari 2024 gaat voor de 5e keer de rode loper uit voor de vmbo-leerlingen van Yuverta, Onderwijs 10-14 en Houtens. Tijdens het beroepenfeest van Houten On Stage maken zij kennis met allerlei beroepen uit de regio. Een ideaal moment voor bedrijven om zichtbaar te zijn voor toekomstige medewerkers, want uit ervaring blijkt dat 30% van de leerlingen contact houdt met bedrijven die ze gesproken hebben.

Verdeeld over drie rondes, tussen 13.00 en 16.00 uur, gaan ongeveer 900 leerlingen netwerken. Maken ze een match met een bedrijf, dan worden ze uitgenodigd voor de doe dag op 15 februari 2024. De leerlingen mogen dan een halve dag sfeer proeven én de handen uit de mouwen steken.

Houten On Stage is een samenwerking tussen de scholen (Yuverta, Houtens en Onderwijs 10-14), gemeente en bedrijfsleven. ,,Op het vmbo moet je jong een keuze maken welke vakken je laat vallen en welke vervolgopleiding je gaat doen. Om deze jongeren te helpen met oriënteren is het beroepenfeest en de doe dag in het leven geroepen.” De aankomende editie is extra feestelijk aangezien het de vijfde keer is dat het in Houten wordt georganiseerd.

POSITIEF PODIUM

Vmbo On Stage is een landelijke organisatie, al 17 jaar actief in meer dan 25 regio’s in Nederland. Het bieden van een positief podium voor het vmbo is één van de belangrijkste doelen. Claudia Verbree is projectleider van Houten On Stage: ,,Het grootste deel van onze beroepsbevolking bestaat uit vmbo’ers. Tijdens het beroepenfeest komen ze binnen via de rode loper, omdat we ze echt in het zonnetje willen zetten. Een andere boodschap is dat je alles kunt worden wat je wilt. Van automonteur tot arts. Of van nagelstylist tot hovenier. Met vmbo als basis is alles mogelijk. De weg ernaartoe is wellicht anders.

Het concept van On Stage is succesvol. Uit eerdere edities blijkt dat 30% van de jongeren contact houdt met de bedrijven die ze hebben ontmoet. Ze krijgen een vakantiebaan, stage of een arbeidscontract.”

ORGANISATOREN GEZOCHT

Het organiserend team van Houten On Stage bestaat uit decanen, leerkrachten, medewerkers van gemeente Houten, ondernemers, betrokken ouders en de projectleider. Verbree: ,,Voor de aankomende jubileumeditie zijn we op zoek naar vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en enthousiaste ouders om ons team te versterken. Eén keer per maand komen we kort bijeen en verdelen een aantal taken. Heb je interesse? Neem dan contact op.”

DEELNEMEN

,,Om Houten On Stage tot een succes te maken zijn we op zoek naar bedrijven die mee willen doen. Het beroepenfeest biedt plek aan alle beroepen en is hét moment om bij leerlingen een zaadje te planten om te kiezen voor een baan in een bepaalde sector, zoals groen of techniek. Je hoeft geen erkend leerbedrijf te hebben. Enthousiasme om iets te vertellen over je beroep wel.”

Aanmelden kan rechtstreeks via de website houtenontstage.nl/aanmelden. Heb je vragen of ideeën? Bel of mail met projectleider Claudia Verbree mail@houtenonstage.nl,  tel. 06 - 34625290

Houten On Stage 2023
Houten On Stage 2023
advertentie
advertentie