Houten On Stage
Houten On Stage Dick Sijtsma

Vierde editie Houten On Stage vindt plaats in maart 2023

16 november 2022 om 12:39 Maatschappelijk

HOUTEN Dinsdag 21 maart 2023 gaat de rode loper weer uit voor de vmbo leerlingen van Yuverta en Houtens. Tijdens het beroepenfeest maken zij kennis met beroepsbeoefenaren en bedrijven uit de regio. Maken ze tijdens het feest een match, dan worden ze uitgenodigd voor de doe dag op 6april. De leerlingen mogen een halve dag sfeer proeven én de handen uit de mouwen steken. Dit wordt inmiddels de vierde editie van Houten On Stage. Na twee jaren met de nodige aanpassingen door de beperkende regels, vindt het beroepenfeest weer als vanouds plaats in The Dome. De zaal wordt omgetoverd tot een feest voor de leerlingen en vrijwilligers. Compleet met rode loper om de leerlingen onder luid applaus welkom te heten. Een cruciaal onderdeel van het beroepenfeest. Hoewel het grootste deel van de Nederlandse beroepsbevolking uit vmbo-ers bestaat, wordt er nog steeds neergekeken op het niveau. Havo is bijvoorbeeld meer geaccepteerd. On Stage biedt vmbo leerlingen juist daarom een positief podium.

LEREN NETWERKEN Leerlingen gaan het schooljaar samen met hun mentor aan de slag met de voorbereidingen op het beroepenfeest en de doe dag. Ze maken een selectie van interessante bedrijven vooraf, maken een persoonlijk visitekaartje en worden getraind in netwerken. Ze leren hoe ze zichzelf het beste kunnen voorstellen en een gesprek kunnen openen en afronden. Veel leerlingenhouden contact met de bedrijven die ze ontmoeten. Ze gaan er uiteindelijk stage lopen of vinden er een (vakantie)baan.

NIEUWE GEZICHTEN On Stage is een landelijk initiatief wat in meerdere regio’s een succes is. Sindsdit jaar is er een nieuw gezicht als landelijk projectleider en directeur: Amy van der Ham. Zij issuccesvol ondernemer, spreker en schrijver van het boek: ‘Zo doe je dat, van laagopgeleid totzakenvrouw’, uitgebracht. Amy heeft dit boek geschreven om de nieuwe generatie vmbo’ers enmbo’ers te laten zien dat alles voor hen open ligt. Ze draagt niet alleen de missie uit van On Stage,maar is het bewijs dat het kan.Niet alleen landelijk is er een nieuwe projectleider, ook lokaal. Inge van Doorn heeft recent het stokjeovergegeven aan Claudia Verbree. Claudia is geboren en getogen in Tull en ’t Waal en woont al eenaantal jaar in Houten. Ze is haar schoolcarrière zelf ook gestart op het vmbo. En runt nu al een aantaljaar haar eigen bedrijf. Samen met het Stage Team is ze vol enthousiasme aan de slag gegaan.

Om het beroepenfeest wederom tot een succes te maken, is Claudia op zoek naar beroepsbeoefenaren en bedrijven die een bijdrage willen leveren. Heb je een leuke baan? Of ben je ondernemer en wil je één of meerdere mogelijkheden binnen je bedrijf toelichten? Neem dan contact op. Dat kan via mail@houtenonstage.nl. 

Aanmelden kan rechtstreeks via de website houtenonstage.nl

Houten On Stage biedt plek aan alle beroepen. Van automonteur, kapper, boswachter, arts, apotheker of notaris en alles daartussenin. Je hoeft geen erkend leerbedrijf te hebben. Enthousiasme om iets te vertellen over je beroep wel.

advertentie
advertentie