Afbeelding
VoorleesExpress Lek & IJssel

Inwoners Houten doneren 100 prentenboeken aan gezinnen VoorleesExpress

Maatschappelijk

HOUTEN De actie ‘Geef een prentenboek cadeau’ heeft maar liefst 100 exemplaren van het boek ‘Max en de Maximonsters’ opgeleverd voor de VoorleesExpress Lek & IJssel. Het afgelopen jaar konden inwoners van Houten die dit actieboek kochten bij Bruna Houten Het Rond ook een boek doneren aan gezinnen die meedoen met de VoorleesExpress. Vanaf nu ligt het nieuwe actieboek ‘Ik zou wel een kindje lusten’ klaar in de winkel op Het Rond voor 2,50 euro en kunnen inwoners opnieuw een donatie doen.

Voor het derde jaar op rij zet Bruna zich in om zoveel mogelijk boeken te geven aan de VoorleesExpress. ,,Voorlezen maakt van kleintjes grote lezers”, vertelt Cherelle Jansen-Zschuschen van Bruna. ,,Het is belangrijk dat er extra aandacht is voor kinderen met een taalachterstand, want zo kunnen zij zich goed voelen en zich redden in de maatschappij. Die extra aandacht geeft de VoorleesExpress.”

CADEAU ,,We zijn ontzettend blij met deze mooie samenwerking en dit resultaat”, vertelt Marleen van der Leij, projectleider VoorleesExpress bij de Bibliotheek Lek & IJssel. ,,Op deze manier kunnen wij alle gezinnen in Houten die meedoen met de VoorleesExpress een extra cadeau geven. Het is geweldig om te zien dat de inwoners van Houten elke keer weer hun steentje willen bijdragen.”

Voor het initiatief ‘Geef een prentenboek cadeau’ bundelen diverse landelijke organisaties hun krachten om een gezamenlijk doel te bereiken: alle kinderen, en dan zeker de kinderen die thuis geen boeken hebben, te laten opgroeien tussen de mooiste kinderboeken. Geletterdheid is een belangrijke voorwaarde voor succes in de samenleving en door vroeg te beginnen, creëren we gelijke kansen voor iedereen.

De VoorleesExpress stimuleert de taalontwikkeling van kinderen en verrijkt de taalomgeving thuis. Twintig weken lang komt een vrijwillige voorlezer thuis bij een gezin met kinderen van 2 tot en met 8 jaar. Het gaat hierbij om kinderen die moeite hebben met de Nederlandse taal en opgroeien in een taalarme thuisomgeving.

Afbeelding
advertentie