Emma Thijssen, winnaar van de creativiteitsprijs als stralend middelpunt
Emma Thijssen, winnaar van de creativiteitsprijs als stralend middelpunt OLVB

Winnaar OLVB creativiteitsprijs 2021: Emma Tijssen

7 juni 2021 om 11:10 Maatschappelijk

HOUTEN Afgelopen zaterdag 5 juni was het zover. De jaarlijkse uitreiking van de creativiteitsprijs van de Onze Lieve Vrouwe Broederschap. De dag had een perfect begin; zonnig droog weer en versoepeling van de coronamaatregelen. Mede hierdoor kon de uitreiking weer plaatsvinden in De Roskam. De locatie waar de OLVB sinds jaar en dag bijeen komt. Een en ander onder het toeziend oog van twee wethouders als afgevaardigden van de Raad van Toezicht.

Met wel 13 aanmeldingen dit jaar voor de creativiteitsprijs is het duidelijk dat het in Houten wel goed zit met het creatieve talent. Een schone zaak voor de jury om ook in 2021 aan het jonge creatieve neusje van de zalm uit Houten een mooie prijs toe te kennen in de vorm van een replica van de broederschapsbeker en een geldprijs van maar liefst 1.200 euro (gesponsord door Theater aan de Slinger). Zoals elk jaar bestaat de jury uit de winnaar van het voorgaande jaar, een lid van de het OLVB-bestuur en minimaal een derde jurylid met affiniteit in de creatieve sector.

En de gelukkige winnaar van dit jaar is de Houtense Emma Tijssen. Als visual storyteller wist zij de jury te overtuigen met haar mooie en krachtige foto’s. Naast Emma’s ambitie om een eigen boek uit te brengen dat bestaat uit proza en gedichten geïnspireerd op analoge foto’s uit de jaren ’30, ’40 en ’50, zeggen foto’s uit haar portfolio vaak meer dan duizend woorden. Emma, nogmaals gefeliciteerd!

AANMOEDIGINGSPRIJZEN Vanwege de vele inzendingen en het hoge niveau ervan is er dit jaar ook weer een aanmoedigingsprijs uitgereikt (gesponsord door Rotaryclub Houten Castellum). Sterker nog, voor één keer zelfs twee aanmoedigingsprijzen! Modern danseres Tessa van Hus en tekentalent Owen Niekerk mogen beiden een geldbedrag van 400 euro besteden aan de ontwikkeling van hun talent. Uiteraard hoopt de OLVB hen de komende jaren tegemoet te zien als winnaars van de creativiteitsprijs. Beiden ook nogmaals gefeliciteerd!

VOORJAARSUITDELING Naast de creativiteitsprijs zet de OLVB zich ook in ter stimulering van initiatieven ten behoeve van de Houtense jeugd. Deze ochtend kende de OLVB uit haar fonds een bedrag van 600 euro toe uit haar fonds aan van ‘van Houten&co’ Jongerencentrum Enter. Hiermee wordt de aanschaf van een gasbarbecue ten behoeve van de wekelijkse barbecue van ‘Willem’s eetcafé’ op het buitenterrein van jongerencentrum Enter mogelijk gemaakt.

Ook weten wat de OLVB voor jou kan betekenen? Neem snel een kijkje op www.olvb.nl!

v.l.n.r. Owen Niekerk, Simon van Schothorst, Emma Thijssen, Jordi Versluis en Tessa van Hus.
advertentie
advertentie