Josje van Dijk (links) ontvangt de cheque van Rinus van den Heijkant (rechts)
Josje van Dijk (links) ontvangt de cheque van Rinus van den Heijkant (rechts) Frank Magdelyns

Ruim 2300 euro voor Hospice

31 oktober 2020 om 17:25 Maatschappelijk

HOUTEN Het Hospice Kromme Rijnstreek in Houten heeft een gift ontvangen van 2315 euro. De gift is tot stand gekomen door de verkoop van de historische boeken van Albert Heijn Oude Dorp. Zaterdagmiddag heeft initiatiefnemer Rinus van den Heijkant een cheque overhandigd aan Josje van Dijk van het Hospice Kromme Rijnstreek.

De afgelopen twee maanden konden inwoners van Houten historische plaatjes sparen bij boodschappen van de Albert Heijn in het Oude Dorp. Wie alle plaatjes heeft verzameld, beschikt over een geschiedenisboek over Houten en omliggende dorpen. Rinus van den Heijkant wist via oproepen op Facebook zoveel plaatjes te verzamelen, dat hij steeds meer boeken kon maken. Deze boeken verkocht hij voor het Hospice Kromme Rijnstreek. ,,Vooral mensen van buiten Houten of die te ver van het Oude Dorp afwoonden om daar boodschappen te doen, waren geïnteresseerd. Ik heb veel boeken verkocht en daardoor heb ik een flink bedrag bij elkaar kunnen krijgen. Sommige kopers gaven extra omdat ze wisten dat het geld naar een goed doel ging”, zegt van den Heijkant.

Dit soort initiatieven zijn geweldig en geven betrokkenheid aan van inwoners van Houten

De cheque werd zaterdagmiddag overhandigd aan Josje van Dijk die verrast de cheque in ontvangst nam namens de Stichting Vrienden van het Hospice Kromme Rijnstreek. ,,Hospice Kromme Rijnstreek is een bijna-thuishuis, waar mensen in een warme omgeving hun laatste levensfase doorbrengen; dit soort initiatieven zijn geweldig en geven betrokkenheid aan van inwoners van Houten. In het kader van het 10-jarig bestaan, wordt in maart 2021 een gedenkboom geplant in het midden van de rotonde voor het Hospice, daar zou van deze opbrengst een mooie, ronde teakhouten bank omheen geplaatst kunnen worden”, zegt Josje van Dijk.

Van den Heijkant heeft een slimme manier bedacht om aan nog meer plaatjes te komen. Hij organiseert samen met andere leden van de Historische Kring Tussen Rijn en Lek een ruilactie, in overleg met Albert Heijn Oude Dorp. Via een formulier kunnen mensen de plaatjes opgeven die ze missen en deze ruilen. Hierdoor blijven er voldoende plaatjes over om de actie voorlopig nog voort te zetten. Wie interesse heeft in een plaatjesboek van het historische Houten kan dit voor € 20,- bestellen via ahplaatjes@gmail.com. De opbrengst gaat dan vervolgens opnieuw naar het Hospice Kromme Rijnstreek.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie