Fietsen op deen duofiets.
Fietsen op deen duofiets. Archief BDU Media

Wafelactie voor aanschaf duofiets

26 augustus 2020 om 11:30 Maatschappelijk

SCHALKWIJK / TULL EN ‘T WAAL Als het weer het toelaat en de coronamaatregelen gevolgd worden, is er op zaterdag 29 augustus een wafelactie op de Brink. Mensen van De Trossel, Hervormde en Katholieke kerk en de Zonnebloem gaan wafels bakken en verkopen. Enerzijds om het einde van de schoolvakantie te vieren, anderzijds om een goed doel te steunen. De Trossel is namelijk van plan om een duofiets aan te schaffen. Bedoeling van de duofiets is dat de bewoners van het Eiland van Schalkwijk en toeristen de fiets kunnen huren tegen een kleine vergoeding. Mensen/kinderen die niet (meer) zelf kunnen fietsen, kunnen er zo toch een keertje tussenuit. Het aankoopbedrag ligt rond de € 7.000,-. 

Op dit moment is er één partij in Schalkwijk die al wil participeren in de aanschaf. Het lijkt de organisatoren een mooie gedachte dat de fiets, met ondersteuning van zoveel mogelijk inwoners van Schalkwijk en Tull en ’t Waal, kan worden aangeschaft. Met de wafelbakacties wordt hiermee een start gemaakt en kunt u bijdragen aan de duofiets en smullen van heerlijke wafels. De wafels worden op de Brink gebakken en u bent vanaf 10.00uur welkom om ze te komen kopen/proeven. De prijs is € 1,50 per rondsel.
Voor degenen die niet in staat zijn om naar de Brink te komen en niemand in de buurt heeft die de wafels kan meebrengen, bezorgt men ze ook aan huis.
U kunt uw bestelling opgeven tijdens een van de Trosselkoffieochtenden of bellen naar Henny de Gier: 030-6012305 of Marian van der Ven: 030-6012240.

advertentie
advertentie