Gezinshuis de Grote Geer
Gezinshuis de Grote Geer Gezinshuis de Grote Geer

Benefietconcert 'Hartverwarmend' voor Gezinshuis de Grote Geer

15 maart 2020 om 10:30 Maatschappelijk

HOUTEN Wim en Anja Diepeveen - Reijersen van Buuren zijn bezig om een gezinshuis te realiseren in De Grote Geer te Houten. Na ruim twee jaar van voorbereiding kunnen ze in april starten met de (ver)bouwwerkzaamheden.

Om het Gezinshuis te realiseren is nog veel geld nodig. Wim vertelt: ,,Zowel de aankoop van locatie De Grote Geer als de verbouwing ervan tot gezinshuis dient volledig te worden bekostigd uit eigen middelen. Daarnaast hebben we ook financiering aangevraagd en verkregen. Ook de volledige inrichting van de kamers waar de jongeren komen te wonen, moeten we in principe zelf betalen. Er is nog een beperkt tekort om het gehele plan gerealiseerd te krijgen. We hebben  meer geld nodig om het gezinshuis volledig te laten starten. Hiervoor voeren we diverse acties."

Het organiseren van een benefietconcert is een van de acties waarmee het Gezinshuis geld hoopt op te halen. Op 18 april wordt een benefietconcert georganiseerd, onder de titel 'Hartverwarmend'. Het concert wordt gehouden in De Lichtboog, Kruisboog 22.

Op deze avond kun je kennismaken met het verleden, heden en toekomst van Gezinshuis en Boerderij de Grote Geer door middel van muziek, beeld en verhaal. Aan het concert wordt meegewerkt door: Ritmeester Veenzangers Mannenkoor;  Jongerenkoor SOW Houten; Kees Alers, dwarsfluit; Jan Lenselink, vleugel; Yta van der Zwaag, hobo; Strijkorkest Erasmus Consort.

Het doel is om met de opbrengst van dit benefietconcert is tenminste één jongerenkamer volledig ingericht te krijgen. Bij een volle zaal wordt dit mogelijk.

Kaarten zijn te verkrijgen via: https://degrotegeer.nl/product/toegangskaart-benefietconcert-18-april/

In het Gezinshuis is plek voor kinderen met een 'rugzakje'. Wim: ,,Wanneer het gezinshuis klaar is en er kinderen komen wonen, ontvangen we een dagvergoeding per kind. Met dat geld dient alles te worden betaald voor het kind, ook alle therapie en dergelijke, samenhangend met de inhoud van het rugzakje dat elk kind heeft. Vanuit de praktijk van de gezinshuizen hebben we ondertussen geleerd dat, zeker wanneer een kind een gevulde rugzak heeft, de vergoeding niet toereikend kan zijn om de nodige behandeling te bekostigen. Om deze reden hebben we de Stichting Vrienden van Gezinshuis De Grote Geer opgericht (anbi-erkend), waarmee we hopen door middel van fondswerving dit soort zaken op te kunnen vangen. Daarnaast willen we het mogelijk maken dat de gezinshuiskinderen ook op vakantie kunnen gaan."

advertentie
advertentie