Wethouder Paul van Ruitenbeek (l) is trots op de werkgroep
Wethouder Paul van Ruitenbeek (l) is trots op de werkgroep Ginny Mulder

Titel voor Houten als Fairtrade gemeente weer verlengd

12 februari 2024 om 08:43 Maatschappelijk

HOUTEN De gemeente Houten heeft haar titel als Fairtrade Gemeente voor de komende twee jaar weten te verlengen. Dit betekent bovendien dat Houten dit jaar al 15 jaar Fairtrade Gemeente is. Houten was in 2009 een van de eerste die Fairtrade Gemeente werd. ,,Daar mogen we zeker trots op zijn”, aldus wethouder Paul van Ruitenbeek. ,,Ik ben dan ook heel blij met de inzet van de Fairtrade Werkgroep”.

Volgens de jury van de landelijke organisatie voldoet Houten aan alle gestelde criteria om de titel als fairtrade gemeente te kunnen verlengen. Belangrijk daarbij is de inzet van de Fairtrade Werkgroep, die in haar activiteiten met subsidie wordt ondersteund door de gemeente. De werkgroep organiseert jaarlijks verschillende activiteiten om het belang van fairtrade producten onder de aandacht van Houtenaren te brengen.

Voorbeelden van activiteiten die werkgroep organiseert, zijn de inzameling van fairtrade producten voor de Voedselbank in de Fairtradeweek in voor- en najaar, en een kennisquiz over de productie van kleding of over kinderarbeid tijdens de activiteitenmarkt. Ook biedt de werkgroep samen met de Wereldwinkel gratis de theatershow ‘Wow de zee is van plastic’ aan basisscholen aan.

FAIRTRADE

Fairtrade producten zijn allemaal gemaakt met respect voor mens én milieu. Dat betekent dat een eerlijke prijs wordt betaald voor arbeid en product, zodat de makers een fatsoenlijk bestaan kunnen opbouwen. Bovendien wordt bij de productie zoveel mogelijk rekening gehouden met effecten op het milieu.

De werkgroep bestaat uit zo’n tien vrijwilligers, maar heeft altijd ruimte voor extra ondersteuning!

De leden van de werkgroep in gesprek met de wethouder.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie