Afbeelding
René van den Brandt

Ab Hubers neemt afscheid als bestuurslid van de Voedselbank Houten

4 juni 2023 om 16:52 Lokaal Deel je nieuws

Na 12,5 jaar bestuurslid te zijn geweest, heeft Ab Hubers het bestuur van de Voedselbank Houten verlaten. De vrijwilligers hebben hem in het zonnetje gezet en hem tot erevrijwilliger benoemd. Namens de gemeente Houten en de Houtense samenleving heeft Wethouder Sander Bos zijn waardering en dank uitgesproken voor Abs jarenlange inzet.

Ab was voordat hij bestuurslid was al actief bij de voedselbank als chauffeur, en heeft veel zien veranderen. Van 15 pakketten vanuit een schoolgebouw naar een voedselbankwinkel die 2x in de week open is en waar momenteel 80 huishoudens per week hun eigen pakket kunnen samenstellen. Van het ophalen van producten met de eigen auto naar rijden in de voedselbank-koelbus. Van een tiental vrijwilligers naar meer dan 50. Het werk is geprofessionaliseerd, ICT deed zijn intrede, en regels rond voedselveiligheid werden ingevoerd. Niet alle veranderingen waren voor Ab even welkom, maar hij heeft ze steeds mede vormgegeven.

Ab Hubers was als bestuurslid Voedselverwerving en Uitgifte voor veel sponsors, leveranciers en klanten hèt gezicht en aanspreekpunt van de Voedselbank Houten. Hij was bijna altijd bezig en bereikbaar voor de voedselbank. Ab: “de voedselbank is mijn lust en mijn leven”. Zelfs gezondheidsproblemen houden hem niet tegen. Als het aan Ab lag, was hij nog doorgegaan, maar zijn maximale termijn als bestuurslid zit er nu echt op. Afscheid genomen van de voedselbank heeft Ab overigens niet, want hij blijft als vrijwilliger actief. Ab is inmiddels opgevolgd door Arie Jan van Winkelhoff.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie