Maart Filmmaand
Maart Filmmaand Aan de Slinger

Aan de Slinger presenteert: Maart Filmmaand, Oscar-maand

28 februari 2022 om 15:58 Film

HOUTEN Aan de Slinger draait wekelijks meerdere arthouse films. Eén keer per jaar wordt er flink uitgepakt met een volle filmfestival maand in het kader van de Oscars: Maart Filmmaand. Met deze editie Oscar-favorieten als Licorice Pizza, The Power of the Dog, Belfast en IDFA on tour. En er zijn extra’s zoals een filmquiz, twee filmcursussen en diverse arrangementen. De kaartverkoop is gestart via www.aandeslinger.nl

,,Dat Maart Filmmaand precies samenvalt met de versoepelingen van de coronamaatregelen, dat konden we alleen maar dromen”, vertelt professioneel filmprogrammeur Sam Simons. ,,Normaal gesproken komen we met de groep filmprogrammeurs van Aan de Slinger maandelijks bijeen om te programmeren. Dat was de afgelopen tijd lastig natuurlijk, dus het programmeren voor Maart Filmmaand was een extra groot feest. Een ‘snoeppot’ vol festival favorieten en prachtige filmtitels.” 

Zo draait op 8 en 9 maart The Power of the Dog, met onder andere Benedict Cumberbatch en Kirsten Dunst in de hoofdrollen. De film is genomineerd voor maar liefst 12 Oscars waaronder Beste Film, Beste Acteur en Beste Regisseur. Ook draait ter ere van de twintigste verjaardag de klassieker Amélie op zondagmiddag 6 maart, met Franse lunch vooraf. De filmkennis kan op peil worden gebracht met twee filmcursussen, gegeven door filmwetenschapper Rudi de Boer. En op 26 maart wordt de gezellige FilmQuiz de Oscar-editie georganiseerd. In totaal zijn er 29 films en activiteiten tijdens Maart Filmmaand.

,,The Duke gaat in Aan de Slinger in voorpremière. Een film met Jim Broadbent en Helen Mirren over de diefstal van een schilderij als een soort ‘Robin Hood’ actie. Wat we ook altijd met trots presenteren is het documentaire festival IDFA on Tour”, licht Sam toe. ,,De mooiste en meest indrukwekkende documentaires van over de hele wereld.” 

De filmprogrammeurs zijn Houtenaren met een grote passie voor film. Ze geven bij elke film een inleiding. De films in Aan De Slinger worden vertoond zonder pauze. Een drankje is altijd in de prijs inbegrepen. 

Meer informatie over het programma van Maart Filmmaand en het kopen van tickets: www.aandeslinger.nl

WIN GRATIS KAARTEN ’t Groentje geeft twee vrijkaarten weg voor de film ‘Licorice Pizza’ op do 10 maart om 20.30 uur in Aan de Slinger. Wil je hier graag naar toe, mail dan voor dinsdag 8 maart 11 uur onder vermelding van ‘Licorice’ naar houtensnieuws@bdu.nl Uit de inzenders trekken we een winnaar.

advertentie
advertentie